Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Цветанов: Левицата се държат като посетителска група в парламента

Политика

Цветанов: Левицата се държат като посетителска група в парламента

Цветанов: Левицата се държат като посетителска група в парламента - Tribune.bg
Снимка:

Призова БСП да спрат с популизма и да се върнат в зала

Цветан Цветанов използва последния си ден в парламента, за да призове БСП да се върне в зала.

„Призовавам БСП да спре с този популизъм, мястото на БСП е тук, в зала. Дори да не ти се приемат текстовете, мястото на депутатите е тук да ги защитаваш, да даваш своите аргументи и тогава да можеш да изпълняваш функциите си като такъв. Много е лесно да си само като посетителска група тук, когато си народен представител“, посочи Цветанов.

Той призова Левицата към повече отговорност и даде пример с тежкото решение, което самият направи през последната седмица.

„Аз не искам лошото за която и да е политическа сила, но искам всяка политическа сила да бъде достатъчно отговорна. Защото аз това, което направих, го направих само воден от интереса на държавата. За нашата политическа сила ГЕРБ и също така възможността, която има да управлява държавата, защото една тема, когато заеме толкова широко общественото внимание, трябва да направиш жертва, за да можеш да излезеш от тази ситуация и да съхраниш стабилността и това, което е полезно за страната“, обясни заместник-председателят на ГЕРБ.

По повод казаното от доскорошните му колеги Корнелия Нинова и Крум Зарков за него, Цветанов заяви, че е един нормален и работоспособен човек.

„И това, че правя много добре разговорите и диалога, който имам със структурите, това е реална връзка и тя не е само по време на изборите, а за целия период след изборите, преди изборите и между изборите. Затова аз съм една жива връзка – това, което хората споделят като проблем, търся начин за решаване на тези проблеми. И колкото по-високо се издига един политик, толкова повече са възможностите да помогнеш на хората. И това, което Корнелия Нинова говори, което Зарков говори, аз изпитвам уважение и към тях, въпреки тази омраза, които имат те към ГЕРБ. С омраза политика не се прави“, предупреди Цветанов.

Той припомни, че не е измислено по-добро управление за една държава от политическите партии и сега ще има повече време да защитава колегите си народни представители, защото за 140 години членовете на Българския парламент са работили само в интерес на страната си.

„Защото аз бих могъл да задам въпроса как човек, който е с повдигнато обвинение за пране на пари, той оглавява листата на БСП? Когато се зададе въпрос по тази тема, те казват, че това е борецът за справедливост и свобода. Нека да оставим това на компетентните органи. Презумпцията за невинност е ключова и важна, а обвиненията, които вчера бяха отправени към мен не знам на какво се базират, защото и днес мога да кажа, че не съм извършил никакво престъпление. Това, което съм доплатил е повече от тиражираното в публичното пространство. Но както се казва една лъжа повторена 100 пъти, тя вече става реалност. Точно затова направих това, което беше най-важно и беше тежко решение“, допълни Цветан Цветанов.

По повод призива на Корнелия Нинова за свикването на Консултативния съвет по национална сигурност КСНС към президента, заместник-председателят на ГЕРБ напомни, че КСНС се свиква на всеки три месеца, а от 2018 г. не е свикван.

„Вижте дали ни харесва, или не, имаме избран президент. Дали харесва или не политиците, които са в българския парламент, това няма никакво значение, защото българските избиратели са тези, които определят каква да бъде конфигурацията и кои да бъдат представителите им както в парламента, така и в президентството. Трябва да има общ език, трябва да има работа, която да вършим за българските граждани. Не може да се занимаваме с този битовизъм, който в момента витае като основни политически тези“, изтъкна Цветанов.

Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

от. гл. шеф. на тайно разузнаване. от гб. шеф на тайно съкретно разузнаване.. в българия ще почне силното раследване за всички фирми. товае вашето наказание каквиги вършите срещу нашият румен крумов йорданов. гр. кюстендил ул. гърлянски черешарник 10. всички нарушихте нашият закон и дефакто с нашият румен. снемане по враждата. каквилине исдънки срещу румен и заплахи. срамота за цяла българия. вие крайси нямате. с ваште гавротий. всеки щеси плати страданието как е страдал румен. ат години назат.. никой даром недава на никой. румен нее свободен и вие няма дасте свободни от нас..
31.03.2019 08:14 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп