Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Менда Стоянова: Дариткова е един от авторитетите в ГЕРБ, силна и балансирана е

Политика

Менда Стоянова: Дариткова е един от авторитетите в ГЕРБ, силна и балансирана е

Менда Стоянова: Дариткова е един от авторитетите в ГЕРБ, силна и балансирана е - Tribune.bg
Снимка:

Кворум ще има, категорична беше тя

Даниела Дариткова е била предложена за председател на парламентарната група на ГЕРБ от Цветан Цветанов, след проведен разговор с премиера Бойко Борисов. Това обясни депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова пред БНТ. „Нямаше никакви възражения. Парламентарната група е доста консолидирана. Дариткова е от хората, които се ползват с голям авторитет от всички колеги. Тя е млад човек, балансиран човек, умее да търси консенсус между различните мнения. Тя е упорита и силна жена“, коментира Стоянова.

По думите ѝ Цветанов през последните години доста е усъвършенствал уменията си на медиатор, включително между страни, които имат силно противоположни мнения.

„Кворум ще има в парламента. С нашите коалиционни партньори имаме 121 гласа. Воля също е убедена, че това правителство трябва да продължи да работи“, коментира още Стоянова.

„Цял ден Цветанов тича за себе си, а след това по задачите на ГЕРБ. Цветан Цветанов напуска изборния пост по морални съображения. Ние не смятаме обаче, че той трябва да напусне ГЕРБ и политиката, защото той е безкрайно ценен и невинен. Другарски огън в партията няма. Имаме антикорупционен фонд, в който влизат хора, свързани с наши бивши партньори. За мен е странно, че точно сега излиза това „разследване“, каза още народният представител.

„Разделение и разцепление в ГЕРБ няма. Още повече, че самият Цветан Цветанов не иска подобно разцепление. Не мога да преценя реакцията на хората, сигурно има нанесени щети на ГЕРБ. Ще имаме възможност да говорим с хората, ще имаме възможност да обясним на избирателите каква е истината“, каза още Стоянова.

Тя прогнозира 7-8 евродепутати на ГЕРБ на предстоящия вот за Европейски избори.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети