Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Паунов: Моделът „Орешарски“ не се отличаваше от модела „Беров“. Опасявам се, че може да повторим

Политика

Паунов: Моделът „Орешарски“ не се отличаваше от модела „Беров“. Опасявам се, че може да повторим

Паунов: Моделът Орешарски не се отличаваше от модела Беров. Опасявам се, че може да повторим - Tribune.bg
Снимка:

ГЕРБ винаги е управлявала в кризи или е решавала кризи, изтъкна политикът

България трябва да има стабилно и добро правителство, защото предизвикателствата продължават да стоят пред обществото, посочи пред Радио „Фокус“ административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов. По думите му ГЕРБ печели 14-ти път избори, от които парламентарни избори за 5-ти пореден път, а победата е ясна и категорична.

„Чухме много анализи и изказвания на опоненти и анализатори, но числата са тези, които говорят много и зад всяка една статистика се крият определени тенденции и процеси. За ГЕРБ гласуваха близо 840 хиляди български граждани. Те определиха ГЕРБ като партията, която да предложи правителство и програма за управление на страната“, коментира Паунов. Според него страната ни не се намира в нова политическа ситуация.

„Към момента ситуацията донякъде е аналогична с тази през 2013г., когато ГЕРБ отново бе първа политическа сила, но политическият инженеринг тогава направи така, че ние да бъдем в опозиция близо 1 година. Всички видяхме, че моделът „Орешарски“ по нищо не се отличаваше от модела „Беров“. Опасявам се, че бихме могли да повторим тази ситуация“, изтъкна Паунов. Той подчерта, че ГЕРБ ще подходи отговорно и като първа политическа сила ще предложи състав на правителството, след като настоящият парламент официално се конституира. Административният секретар на ГЕРБ напомни, че партиите, които получиха вота на българските граждани с предизборните си програми, трябва да дадат ясна заявка какво е тяхното виждане за промяна в изборния кодекс, дали ще се върви към мажоритарна изборна система, какво се случва със субсидиите на политическите партии и др.  

„Българският парламент ще бъде естественото място, където този политически диалог може да се осъществи или да не се осъществи, или пък може да бъде осъществен в различни политически конфигурации, които да изключват подкрепа за правителството на ГЕРБ“, коментира Цветомир Паунов. Той бе категоричен, че за ГЕРБ управлението не е самоцел, както и че партията никога не е създавала или предизвиквала кризи, а винаги е управлявала в кризи или е решавала кризи.

„Ако кабинетът на ГЕРБ не бъде гласуван от Народното събрание, е редно втората по големина и представителност в българския парламент партия „Има такъв народ“ да подходи отговорно и да състави правителство. При необходимост ГЕРБ ще осигури подкрепа, защото в момента най-важното нещо е стабилността на държавата“, посочи Цветомир Паунов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати