Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. „Уошингтън Поуст“: Дясноцентристката партия печели с обещания за стабилизиране на България

Политика

„Уошингтън Поуст“: Дясноцентристката партия печели с обещания за стабилизиране на България

Уошингтън Поуст: Дясноцентристката партия печели с обещания за стабилизиране на България - Tribune.bg
Снимка:

Парламентарните избори се коментират разгорещено не само у нас, но и в световните медии. На фона на растящите кризи цяла Европа е обърнала поглед към България, за да види дали страната ни най-сетне ще успее да излезе от политическата криза, в която се намираме вече близо две години.

„Уошингтън Поуст“ пише, че  „Дясноцентристката партия печели с обещания за стабилизиране на България“.

ЕНП поздрави ГЕРБ и Борисов за победата

„Борисов поведе на изборите в България, но се изправя пред битка за сформиране на правителство“ - с това заглавие излезе изданието „Политико“. В статията се посочва, че все още е твърде неясно дали бившият шампион по карате ще може да състави кабинет.

В този дух са и останалите коментари в световните медии след провелите се вчера предсрочни парламентарни избори - политическа парализа и трудно съставяне на правителство.

Заглавията са красноречиви – „Продължаваща политическа несигурност ще задълбочи икономическите проблеми и ще отдалечи страната от целта за влизане в еврозоната.“

Ройтерс: Българите гласуваха за ГЕРБ в стремеж към предсказуемост насред инфлация и енергийни проблеми

И авторитетната френска медия „Франс 24“ публикува статия, в която набляга как бившият премиер се е върнал на власт, но надеждата за изход от политическата криза е малка.

А според коментара на „Ройтерс“ предстоят трудни преговори за коалиция, които може да завършат с парализиране на парламента или дори с нови извънредни избори.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети