Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Увеличават се сигналите срещу Петър Илиев за плагиатство, СУ започна проверки

Политика

Увеличават се сигналите срещу Петър Илиев за плагиатство, СУ започна проверки

Увеличават се сигналите срещу Петър Илиев за плагиатство, СУ започна проверки - Tribune.bg

Три сигнала за плагиатство в труд на д-р Петър Илиев са били подадени на 4 август до ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, съобщиха от университета.

Сигналите са с ясни податели и те отговарят на условията по вътрешните правила на СУ - да са заинтересовани, да са част от академичния състав или да се обучават в СУ или да са членове на редакционни колегии, съобщава „24 часа“.

Сигналите ще бъдат разгледани и по тях ще бъде извършена проверка по реда и в сроковете на раздел II от Вътрешните правила, обясниха от Софийския университет.

Петър Илиев бе обвинен, че е плагиатствал част от дисертация на конситуционалистката доц. Наталия Киселова в своя книга. Това е станало през 2015 г. Тя обаче не го е обвинила тогава, за да запази репутацията на СУ и защото нямала гръб, обясни Киселова в интервю за сайта Антени.

Съмненията срещу Илиев се появиха преди седмица, когато името му се спрягаше за евентуален кандидат за премиер от ИТН. Според ДБ и ИБНИ това е станало причина в последния момент да бъде сменен, а за поста да бъде предложен Пламен Николов, което обаче ИТН отричат. Петър Илиев е предложен за министър на вътрешните работи в проекто кабинета на Пламен Николов. Той беше и в първото правителство, обявено от Слави, но като правосъден министър.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети