Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. В деня на Левски: Радев се приравни с Апостола и призова към „борба срещу тиранията“

Политика

В деня на Левски: Радев се приравни с Апостола и призова към „борба срещу тиранията“

В деня на Левски: Радев се приравни с Апостола и призова към борба срещу тиранията - Tribune.bg
Снимка:

„Нашето време все по-настоятелно изисква да пробудим вътре в себе си непримиримостта на Левски и да си припомним какво е лично и национално достойнство, да осъзнаем, че ние сме решението на всички предизвикателства, свободата е път, който трябва да измине всеки един от нас“. Това заяви президентът Румен Радев по време на днешните чествания в град Левски.

Рухна митът, че Българската национална телевизия заглушава Радев, обслужвайки правителството. Само дни след публичното бичуване на БНТ от страна на президента тази вечер обществената телевизия заглуши зарята в Карлово, посветена на паметта на Апостола, за да даде трибуна на словото на Румен Радев срещу „тиранията” и „народното зло”.

Радев прекъсва зарята за Левски в Карлово, за да говори по БНТ

Държавният каза още, че Левски е нашият защитник през времето и нашият съдник през историята, защото ни е завещал „морален пример, с който мерим и думите и делата си“.

Дори на днешната светла дата, държавният глава не се посвени да налага собствените си политически интереси и да зове към протести.

Преди Радев да говори от името на Апостола: Идеалите на Левски противоречат на социализма и разделението на нацията

Публикуваме речта му без редакторска намеса:

Днес, когато отбелязваме 183 години от рождението на Васил Левски за мен е чест да бъда в единствения град, който носи името на Апостола на свободата. Вие, жителите на община Левски, повече от век изпълвате с достойнство висотата на тази отговорност. Стремежите на Левски са живи и днес.

Нима е отживелица борбата му срещу правото на силата. Нима са изгубили смисъл думите му, че за народното зло не трябва да се мълчи, а да се действа тук и сега. Нима е изгубил смисъл заветът му, че срещу тиранията и неправдата трябва да се борим с всички сили, обедини и заедно. Нашето време все по-настоятелно изисква да пробудим вътре в себе си непримиримостта на Левски.

Да си припомним какво е лично и национално достойнство. Да се е осъзнаем, че ние сме решението на всички предизвикателства, че свободата е път, който трябва да измине всеки един от нас. Да не забравяме, че Левски е нашият защитник пред времето, но и нашият съдник пред историята, защото ни завеща своя морален пример, с който мерим думите и делата си. Дали ще сбъднем завета на Левски за чиста и свята република зависи само от нас, от нашата непримиримост.

Особено днес. От нашата обединена воля и от нашите задружни усилия. Само тогава пътят на Левски ще бъде нашият път. Път като личности, път като нация с ясна визия и ясно бъдеще. В днешния светъл празник пожелавам на всички вас здраве, енергия и висок дух, за да градим всички заедно тази свободна и достойна България, която ни завеща да се борим докрай. Поклон пред паметта и делото на Апостола.

Да живее България!


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (5)

Тираните са Боко тиквата, Ахмедчо Теца със сараите, ШИши, генералите от ДС, всякакви масони , и главният колхозника с каскета Каренин и т.н. мафиоти, окупирали България. Затова Левски е написал Народе???? И тези нямаше да го оставят жив след Освобождението.
18.07.2020 21:50 / Отговор
Позор! Тази вечер пРезидентът тиранизира ежегодното честване на Левски в родния му град! За пръв път е предизвикан и търсен умишлено медиен и политически конфуз - да бъде прекъсната зарята в Карлово, за да се изяви при кметицата от БСП! Ето КОЙ си мисли, че България му е бащиния!
18.07.2020 22:02 / Отговор
Гневна Заради този боботилник пропуснах зарята.Не мога да понеса мисълта този разсипник на страната да говори за идеали и Левски.
18.07.2020 22:05 / Отговор
Жалък е Не е важно Радев с кого се приравнява, важно е с какво го приравняват хората - с нищожество, пионка в ръцете на мафиоти и чужди разузнавания.
18.07.2020 22:07 / Отговор
кесо Апостола сигурно би се обърнал в гроба, ако знаеше как руските подлоги си позволяват да говорят от негово име за чиста и свята република и за борба с тиранията. Апостола, който отлично разбираше пагубната роля на Русия за българското национално-освободително движение и в крайна сметка стана нейна жертва, да бъде използван от днешните руски мекерета като инструмент за тяхното домогване до властта. Явно комунистическата наглост не познава граници.
18.07.2020 22:49 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати