Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Поредна инфарктна среща за БСП, Нинова вади Жаблянов от червеното бюро

Политика

Поредна инфарктна среща за БСП, Нинова вади Жаблянов от червеното бюро

Поредна инфарктна среща за БСП, Нинова вади Жаблянов от червеното бюро - Tribune.bg
Снимка:

Рокадите по върха на партията стават ясни днес

Рокади в изпълнителното бюро на БСП, готви Корнелия Нинова, съобщава „24 часа“. Те ще бъдат представени пред националния съвет на партията, който се събира днес. В момента тече заседание на червеното ръководство.

По първоначална информация от бюрото изхвърча Валери Жаблянов, който беше един от основните опоненти на Нинова след евроизборите и беше спряган като кандидат за лидерския пост на конгреса преди седмици.

Жаблянов е отнесъл критики и в последните дни, тъй като не се е включил в заседание на ПАСЕ на което се е гласувала Истанбулската конвенция.

Червеното изпълнително бюро ще бъде разширено и в него се очаква да влязат бившия регионален министър Асен Гагаузов и Весела Лечева, съобщава още „24 часа“. Включването на Гагаузов се възприема като знак към местните структури с оглед предстоящите избори наесен.

Ще бъде създаден нов Стратегически съвет по идеология, който ще бъде оглавен от Янаки Стоилов. Очаква се това звено да измести работата на партийната комисия по идеология, която се управлява от Жаблянов.

Очаква се да бъде избрано и ново ръководство на предизборния щаб на БСП, след като шефът му Георги Свиленски подаде оставка.

Червеният пленум днес трябва да обсъди и реорганизация на бюджета на партията, след като стана ясно, че левицата е изхарчила наличните средства.

Манол Генов заяви, че дневният ред на пленума не е бил разпространен от БСП, съобщава ПИК. "Разбрах от медиите какво ще се обсъжда днес. Доколкото разбрах ще има някакви промени в Изпълнителното бюро, вероятно и местния вот ще обсъждаме. Промени в бюрото се налагат, защото не бяха изпълнени поставените цели. Всичко е въпрос на решение на националния съвет“, каза той.

Красимир Янков заяви, че искрено се надява да не се направи опит за чистка в ръководството.  "В дневния ред се гледа и структура и щаб, но преди избори никой не освобождава подготвени административно и политически служители в една партия. Ако се направят съкращения, ще направим трудно изборите. Всички сте запознати с обявения от Овчаров, а после и потвърден от Нинова финансов проблем на партията", каза той.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати