Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Васил Терзиев иска в София да има улици на името на Алексей Навални и на Кристиян Таков

Политика

Васил Терзиев иска в София да има улици на името на Алексей Навални и на Кристиян Таков

Васил Терзиев иска в София да има улици на името на Алексей Навални и на Кристиян Таков - Tribune.bg
Снимка:

Това, което искаме като администрация да направим, е да има улица на името на Алексей Навални и улица на името на Кристиян Таков, заяви столичният кмет Васил Терзиев на брифинг в Столичния общински съвет (СОС).

Той каза, че темата за имената на улиците в София трябва бъде обсъждана, но не е сега моментът за това. Трябва да положим една по-добра основа за развитието на града и чак след това да преминем към идеологически теми, по които винаги ще има различни мнения, коментира Терзиев. 

За избора на председатели на комисии, Терзиев изтъкна, че не е нормално най-голямата политическа сила в Общинския съвет, която има 23-ма общински съветници, да има председатели на две комисии, които нямат особено отношение към големите проблеми на столицата.

"Има по-важни комисии, има и не чак толкова важни и там да бъде разпределено на базата на тежестта на всяка една от политическите формации", отбеляза столичният кмет.

По повод на честванията на Деня на защитниците на отечеството Терзиев смята, че, "ако някой иска да протестира, нека иде пред външно министерство". 

Той съобщи, че от Министерството на външните работи (МВнР) са му изпратили нота с молба "за извършване на съответните действия по компетентност".

По думите на кмета тези действия се изразяват в това да бъде осигурено безопасно протичане на проявата. Кметът подчерта, че той не може да разреши или забрани протеста. Забранихме Луковмарш, но там е различно, има различни процедури, когато се организира митинг, шествие и други, каза столичният кмет. 

"Моята позиция съм я заявявал нееднократно за това къде е Русия и къде е Украйна и че ние трябва да бъдем от правилната страна на историята", припомни кметът. 

Васил Терзиев коментира и отмяната на извънредната точка, включена в дневния ред на днешното заседание на СОС относно участието на районните администрации на Столична община като водещи партньори по проекти по Процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап II“. Терзиев очаква СОС да одобри провеждането на извънредно заседание на 27 февруари, на което докладът да бъде разгледан. 

Относно напрежението около кмета на район "Илинден" Емил Бранчевски, столичният градоначалник настоя, че трябва да му се даде шанс "да оправи нещата, от които са недоволни хората".

"Ако той не успее да отговори на очакванията на хората, ще обсъдим какво следва, посочи Терзиев. "Дори да си сваля доверието, това не може да промени дали той е кмет или не. Не съм се чувал с него, имам си достатъчно проблеми и предизвикателства", допълни столичният кмет.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати