Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Василев свика коалицията на извънреден съвет в отсъствието на Петков

Политика

Василев свика коалицията на извънреден съвет в отсъствието на Петков

Василев свика коалицията на извънреден съвет в отсъствието на Петков - Tribune.bg
Снимка:

Извънреден съвет на управляващата коалиция се провежда днес. Той беше свикан от вицепремиера и финансов министър Асен Василев. Срещата е организирана в Министерство на финансите, а на нея няма да премиера Кирил Петков, за който беше съобщено, че заминава на визита в САЩ.

Темите, които обсъждат са Националният план за въвеждане на еврото и антикризисните мерки на кабинета.

Националният план за въвеждане на еврото беше включен като точка в дневния ред на последното заседание на Министерски съвет, но отпадна след остро възражение на председателя на Бюджетната комисия Любомир Каримански.

От парламентарната трибуна той възрази срещу липсата на дискусия в парламента и между коалиционните партньори и напомни, че в коалиционното споразумение е записано, че приемането на такъв план трябва да стане след обществено обсъждане.

На влизане за срещата Ивайло Мирчев от „Демократична България“ коментира, че те са „ЗА“ влизането в Еврозоната, но смята, че това ще е трудно.

„Страната ни трябваше да покрие критериите за приемане на еврото през 2009 г. Тогава трябваше да влезем в еврозоната. Закъсняхме много. „Демократична България” има много ясна позиция по отношение на еврото от доста години насам. Дали България ще успее да покрие критериите, дали ЕС ще направи изключения са дълги теми. През 2022 г. това ще бъде сложно“, заяви той преди да влезе във ведомството на Василев.

Според Искрен Митев от „Продължаваме промяната“ темата за еврото щяла да мине първо през Народното събрание.

„Ще говорим за техническите изисквания за въвеждане на еврото, както е по план“, допълни  председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната“ Андрей Гюров.  


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати