Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Преклонихме глава пред Левски, агитката на Радев освирка паметника на Апостола

Политика

Преклонихме глава пред Левски, агитката на Радев освирка паметника на Апостола

Преклонихме глава пред Левски, агитката на Радев освирка паметника на Апостола - Tribune.bg

Свирня, викове „Мафия“ и „Румен Радев, Румен Радев“ оскверниха днешната черна дата

В центъра на София се провежда възпоменателната церемония по случай 147 години от обесването на Васил Левски пред Паметника на Апостола. Тя за нещастие премина под знака на грозни сцени и безпрецедентно политизиране на свещеното за българите място.

Представителите на организираното за президента и БСП „гражданско шествие“ изключително грозно освиркваха речта на кмета на София Йорданка Фандъкова. Свирня, викове „Мафия“ и „Румен Радев, Румен Радев“ оскверниха днешната черна дата, на която скланяме глава пред Апостола на свободата.

Радев поведе социалисти на шумно шествие до паметника на Левски

Президентът също не се посвени да използва дадената му трибуна, за да говори за политика. Вместо за свещеното дело на Левски, речта му беше посветена на собствените му политически стремежи.

„Левски не обича склонени глави. Не да склоним, а да изправим глави сме дошли тук - на Паметника на Васил Левски. Време е да спрем да търсим утеха в историята. Време е да се отучим да черпим достойноство от саможертвата на героите ни. Свободата и достойнството нито се наследяват, нито могат да се вземат на заем. Всяко поколение води своите битки за тях. Нашата битка за идеала на Апостола е сега. Свободното слово, честните избори, разделението на властите са похитени и опорочени и днес се питаме това ли е чистата и свята Република на Дякона“, заяви Радев, който в началото на словото си призова своята агитка да запази тишина.

Румен Радев заяви, че причините за нашите неволи днес са и „нашето собствено униние, примирението с лъжата и грабежа. Нашите българи желаят свободата, но я приемат, ако им се донесе в къщата на тепсия“, цитира Радев думите на Дякона.

„Преди 147 години на това място Васил Иванов Кунчев извървява последните си земни стъпки и вместо смърт среща безсмъртие. Вместо забрава - вечна слава. Вместо тъмнина, запалва факела на свободата“, гласеше освирканото слово на Йорданка Фандъкова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Марина И на това възпоменание Радев призова " да вдигат глави" , а група поддръжници скандираше " Радев,Радев". Преглътнах политическите призиви на новогодишната трапеза, но да използваш смъртта на Апостола , за да насъскваш към протести е НЕПРОСТИМО.
19.02.2020 18:35 / Отговор
Злобен идиот Политически инвалид.Лошото е,че му плащат като за здрав.Скоро отива в политическото небитие.
19.02.2020 18:57 / Отговор
Росен Юлианов Червеният клоун пак се изпразни не на място! Няма срам таз комунистическа гнида!
19.02.2020 19:02 / Отговор
Левски А подлогите като Вас не чухте ли как освиркаха простакесата и любовницата на мафиота с мафия. И не Радев ги е накарал, а народът, който не може да търпи тиранията на тази групировка. Ако Левски беше оживял след Освобождението, щяха българите да го убият. Тираните не търпят честни, почтени и достойни хора.
19.02.2020 22:55 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети