Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вебер пожела успех на Борисов за съставяне на стабилно правителство

Политика

Вебер пожела успех на Борисов за съставяне на стабилно правителство

Вебер пожела успех на Борисов за съставяне на стабилно правителство - Tribune.bg

ГЕРБ - СДС продължават да полагат усилия за създаване на стабилно правителство, от което страната ни има нужда. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с Манфред Вебер, председател на най-голямата партия в ЕП - Европейската народна партия, която се проведе в рамките на конгреса на Християнсоциалния съюз (ХСС) в Аугсбург, Германия. Манфред Вебер и Бойко Борисов обсъдиха актуалната политическа обстановка в България. Борисов посочи, че ГЕРБ - СДС продължават да полагат усилия за създаване на стабилно правителство, от което страната ни има нужда. „България е изправена пред множество кризи и ние ще направим всичко по силите ни, за да я изведем от тях. Държавата ни фалира, заради управлението на „Продължаваме промяната“. Благодарение на тяхното правителство дефицитът ни достига 7%, а следващите няколко години ще бъдем принудени да теглим по 15 млрд. дълг“, посочи лидерът на ГЕРБ. Той сподели, че още в първите дни на Народното събрание ПГ на ГЕРБ -СДС е предложила мерки, насочени изцяло към хората и бизнеса, които биха ни извели от кризите.

Председателят на ЕНП Манфред Вебер поздрави Бойко Борисов за изборния резултат на партията. Вебер пожела успех в отговорната задача да бъде съставено стабилно правителство около ГЕРБ-СДС и подчерта, че партията има пълната подкрепа на цялото семейство на ЕНП в тези усилия. Според него резултатите от изборите в България са знак, че гражданите очакват политическо лидерство.

Манфред Вебер уточни, че България има нужда отново да се възползва от европейските средства, които ще са в помощ за бизнеса и гражданите в тези несигурни времена. Той коментира, че ГЕРБ-СДС са доказали, че имат опита и могат да поемат отговорност, за да се справят с предизвикателствата, пред които е изправена страната.

Бойко Борисов припомни, че по време на неговото управление на България не са спирани европейски средства и правителството е правило всичко необходимо, за да се възползва от всяко евро, което ЕК е отпускала. По думите му по време на управлението на „Продължаваме промяната“ не е направено необходимото, за да може страната ни бързо да се възползва от парите по Плана за възстановяване и устойчивост.

 


 

Автор

Топ новини виж още
Актуална тема
Хороскоп
Анкети