Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вече официално: Кирил Петков 3 месеца е бил министър с канадско гражданство

Политика

Вече официално: Кирил Петков 3 месеца е бил министър с канадско гражданство

Вече официално: Кирил Петков 3 месеца е бил министър с канадско гражданство - Tribune.bg
Снимка:

Датата на документа, че министърът от първия служебен кабинет не е канадец, е с дата 20 август

Кирил Петков е представил в Конституционния съд в указания срок - 9 октомври 2021 г. документа, удостоверяващ, че вече не е гражданин на Канада. Това съобщават от „Продължаваме промяната“.

Административният акт, получен по пощата, носи дата 20 август 2021 г. и удостоверява, че към тази дата Кирил Петков не е гражданин на Канада, добавят от партията.

Основното, което става ясно от акта обаче е, че Петков не е разполагал с подобен към датата 12 май, когато стана министър на икономиката. Преди това той е подписал декларация, че отговаря на изискванията за министерски пост – включително да няма друго гражданство освен българско.

Отговорът на КанадаОтговорът на Канада

На 12 октомври Конституционният съд трябва да се произнесе по доказателствата по делото. Петков обаче е поискал месец отсрочка, за да има време да представи писмено становище. Ако КС изпълни искането му, решението ще остане за след изборите.

Радев до КС: Да не се занимават с гражданството на Кирил Петков, защото вече не е министър

Преди дни президентът Румен Радев поиска от конституционните съдии да не се произнасят изобщо, тъй като Петков вече не е министър и предметът на делото бил неактуален.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети