Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Веселин Марешки: Независимостта е избор и кауза

Политика

Веселин Марешки: Независимостта е избор и кауза

Веселин Марешки: Независимостта е избор и кауза - Tribune.bg

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки честити 113-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България в личния си фейсбук профил. „Независимостта е избор и кауза! Вчера, днес, утре... Независимостта е достойнството на един народ и една държава! Предците ни са имали мъжеството да я завоюват и отстояват! Потомците се чудят на коя столица да служат, пред кой чужд господар да преклонят главица! Заветът е потъпкан! Паметта на героите ни крещи! Славният, обединен, борбен и почтен български род беше превърнат от собствените му водачи в най-бедния в Европа, мизерстващ десетилетия наред, смачкан и унижен, принуден да бяга и да търси щастието си далеч от Родината. Краен съм, но кога, ако не в такива славни дни, трябва да се осъзнаем накъде вървим и кого следваме!“, написа Марешки.

Той припомни, че точно днес се навършват 100 години от смъртта на великия Иван Вазов. Днес със страшна сила звучат неговите стихове:„Стреснѝ се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло – какво ще да му завещайш?“

Марешки призова всички истински българи да отворят очи, да вдигнат глави и да изпълнят завета на предците! „Не разчитам на тези, които са затворени в черупката си от злоба и комплекси и за които най-голямото постижение в живота им е да избълват жлъч в социалните мрежи. Призовавам другите- които се чувстват свободни, силни, които милеят за България и са загрижени за децата и внуците си! Каквито сме днес, такова ще е и бъдещето ни!“, написа още Веселин Марешки. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати