Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вигенин: Отношението на Петков към Конституцията е проблематично

Политика

Вигенин: Отношението на Петков към Конституцията е проблематично

Снимка:

„Отношението на Кирил Петков към Конституцията, включително и в последните дни за мен е проблематично. Идваш със заявката, че цел номер едно е върховенството на закона и борба с корупцията, а всъщност се отнасяш към Конституцията като нещо гъвкаво, което може да бъде заобикаляно и тълкувано, както си поискаш.“ Така коментира казуса с гражданството на Кирил Петков, Кристиян Вигенин от БСП пред НОВА Нюз.

По думите на социалиста Петков е подписал декларация, в която е ясна формулировката за гражданството.

„Тези дни той дори дава препоръки на Конституционния съд - как да реши неговия казус. Мисля, че това е недопустимо за политик с амбиции, каквито са неговите даже да бъде министър-председател. Струва ми се, че всичко това и някои други неща, разбира се, ще доведат до това, че тази негова аура, около тяхната формация, ще започне да угасва. В деня на изборите те няма да бъдат сред върха на класациите, както им се иска сега.“, допълни още Вигенин.

На въпрос дали биха били коалиционни партньори с „Продължаваме Промяната“ социалистът отговори, че все още е много рано, но припомни, че левицата е показала, че е отворена към всички още по време на 46-тия парламент.

„Малко е рано да говорим за това, ние сме отворени към всички, но трябва да е ясно - това е възможно да се случва при ясна програма, трябва да видим и лицата, техните ясни заявки. Рано е за категорична оценка. Има неща, които са меко казани смущаващи, около тази формация.“, обясни той.  


Топ новини

виж още

Актуална тема