Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Виктор Димчев: Радев обърна палачинката

Политика

Виктор Димчев: Радев обърна палачинката

Виктор Димчев: Радев обърна палачинката - Tribune.bg

„Президентът Румен Радев обърна палачинката и най-накрая за няколко дни започна да се държи така, както би следвало един български президент да се държи“, заяви пред радио „Фокус“ Виктор Димчев – телевизионен продуцент и политически коментатор в социалните мрежи. Според него, президентът вече се чувства притеснен за предстоящата кампания и избори.

„Самият факт, че веднага след обявяването на кандидатурата на проф. Анастас Герджиков той рязко смени тона и от непрекъснато злобеене към своите политически партньори започва да наподобява онази подадена ръка, която проф. Герджиков заяви, че ще представлява неговата кандидатура, неговата кампания и евентуално президентство. Сякаш президентът Румен Радев обърна палачинката и най-накрая за няколко дена започна да се държи така, както би следвало един български президент да се държи“, коментира още той.

С включването на силната кандидатура на проф. Анастас Герджиков и Лозан Панов президентската кампания успя да тръгне с едни гърди по-бързо и по-напред от очакваната трета парламентарна кампания за тази година, категоричен бе Димчев.

„Това е съвсем закономерно, тъй като сякаш в момента основната разделителна линия между партиите е именно тази: дали да вървят след юмрука на Румен Радев или да потърсят някакъв друг път на разбирателство, на национална отговорност, на подадена ръка. Впрочем такива кандидатури изглеждат и двете, които се появиха последната седмица и бяха обявени публично“, допълни той.

По думите му е изключително важно и интересно какъв екип ще представи новата формация на г-н Кирил Петков и Асен Василев и доколко тя ще успее да дръпне от гласовете на останалите протестни партии.

„Както се вижда от съществуващите социологически проучвания дотук, именно от тези формации т.нар. „ПППП партия“, дърпа гласове и успява да заеме някакво място. Не вярвам да има промяна в основните параметри на старите партии, но вероятно т.нар. „партии на протеста“: „Има такъв народ“, „Демократична България“, най-вече Мая Манолова и нейните хора подозирам, че ще свалят значително своя резултат и той ще бъде прелят тази ПППП. Колко точно ще прелеят и как точно ще изглежда това съотношение ще зависи изцяло от предизборната кампания, която вероятно ще бъде и много динамична и много остра“, подчерта той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати