Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вицепрезидентът: Когато сме рамо до рамо, когато не се делим, само тогава успяваме

Политика

Вицепрезидентът: Когато сме рамо до рамо, когато не се делим, само тогава успяваме

Вицепрезидентът: Когато сме рамо до рамо, когато не се делим, само тогава успяваме - Tribune.bg
Снимка:

Преди 134 години нямаше значение кой е княз, кой комита, кой политик, всички застанаха като един, припомни Йотова

„Когато сме рамо до рамо, когато не се делим, само тогава успяваме. Това е най-големият урок от българската история, който трябва да препрочитаме. Много по-важен е от красивите думи, които ще чуем на днешния ден.“ Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в град Неделино, където заедно с неговите жители и гости отбеляза Деня на Съединението.

Вицепрезидентът посочи, че политическата конфронтация измести разговора за бъдещето развитие на България и апатията на хората към институциите и политиците е най-голямата криза в момента. „Без доверие няма как да градим единство“, отбеляза вицепрезидентът Йотова. „Няма как да успяваме, когато тежките думи на омразата и конфронтация заместват енергията да създаваме перспективата за България. В единението на народа е силата и мощта на една държава“, заяви вицепрезидентът.

„Малко са примерите в българската история за такова могъщество на един народ. Преди 134 години нямаше значение кой е княз, кой комита, кой политик, кой общественик, кой обикновен човек. Всички застанаха като един, изправиха се срещу политически кроежи и интереси на Великите сили, за да защитят и отстоят обединението на българския народ“, подчерта в приветствието си Илияна Йотова.

Вицепрезидентът изтъкна голямата роля на водачите, които успяха да вдъхнат вяра и самочувствие на българския народ, че може да се бори за своето единение, потъпкано от Берлинския конгрес. „Ако един договор може да разкъса територии, то няма сила, която да разкъса душите и волята на българите да бъдат заедно“, отбеляза Илияна Йотова.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети