Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО: БСП се заиграват опасно с темата „национална сигурност“

Политика

ВМРО: БСП се заиграват опасно с темата „национална сигурност“

ВМРО: БСП се заиграват опасно с темата национална сигурност - Tribune.bg
Снимка:

Захариева и Борисов заявиха категоричната си позиция, а БСП дори ги няма в парламента

БСП се заиграват опасно с темата „национална сигурност“. Позицията и изказванията на БСП по темата са нищо повече от опит да се измъкнат от отговорност. Това се посочва с позиция на Патриотите от ВМРО по повод на скандала, който предизвика изказването на външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу, че Турция се е намесила и затова е променен Законът за вероизповеданията у нас. От ВМРО напомнят на левицата, че точно те са гласували законопроекта, докато все още са били в пленарна зала, също така, че точно БСП не били в парламента, когато се е решило дълговете на мюфтийството да не бъдат опрощавани.

„Обръщаме се към „Обединени патриоти“ да напуснат кабинета. Бойко Борисов да отговори кой е въздействал върху правителството за Закона за вероизповеданията. Днес свиках извънредно заседание на Изпълнителното бюро, на което обсъдихме въпроса със Закона за вероизповеданията и изявленията на външния министър на Турция“, така Корнелия Нинова дистанционно се намеси в темата за Закона за вероизповеданията преди дни.

„Тук не само, че не е нужен политически популизъм, а той в този момент даже е опасен за националната сигурност на страната. Мястото на депутатите е в парламента, за да отстояват позициите на партиите, чиито избиратели са ги избрали. Популистки са и призивите на Корнелия Нинова ОП да напуснем управлението. Какво цели тя с тях – да вкара страната в политическа криза месеци наред и така да проправи пътя за поредното вредно управление на коалицията БСП – ДПС?“, питат от ВМРО.

„България не е турска провинция, за да ни казва Анкара какви законопроекти да правим и да се намесва във вътрешните ни работи. Веднага ние, Патриотите от ВМРО, реагирахме на тези думи и поискахме спешно външният ни министър Екатерина Захариева да бъде изслушана в Народното събрание, за да стане ясно дали са водени разговори от българска страна и каква точно намеса е оказана. За първи път от 30 години българското правителство в лицето на външния министър Захариева и министър-председателят Бойко Борисов изрази категоричната си позиция срещу казаното от турски политик. За първи път от 30 години българската държава се противопоставя по този начин на политиката на Турция за вмешателство във вътрешните работи на България“, пише още в позицията.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (8)

Захариева Разбира се, че са водени, самата тя призна. Незабавна оставка първо на Захариева.a след.това на мутрата.
31.03.2019 16:01 / Отговор
Захариева Разбира се, че са водени, самата тя призна. Незабавна оставка първо на Захариева.a след.това на мутрата.
31.03.2019 16:01 / Отговор
MichlDuash Электомонтажники в Чистополе
26.11.2019 20:23 / Отговор
RickieRam Брест възстановяване вани
13.10.2020 18:43 / Отговор
Rufusbut Обучение AutoCAD
04.02.2021 11:51 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети