Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО няма да използва съвместната си квота в ЦИК заедно с партията на Николай Бареков

Политика

ВМРО няма да използва съвместната си квота в ЦИК заедно с партията на Николай Бареков

Снимка:

ДПС остава с един представител по-малко в комисията

Заедно Явор Нотев, Борис Ячев и Искрен Веселинов от Обединени патриоти обявиха новите кандидатури на политическата формация за състава на следващата Централна избирателна комисия. Предложението на патриотите за заместник-председател на ЦИК е Таня Йосифова, дългогодишен юрист в областта на гражданското право и преподавател в УНСС, в Югозападен университет и в Академията на МВР.

Формално „Атака“ остана без кандидат за ЦИК, но Явор Нотев отрече това да създава напрежение в ОП.

„Каква неразбория, представяме едно предложение, подписано от представители на трите партии, които сме коалиционни партньори“, отбеляза той.

Според него професионализъм и приемственост са основните критерии за подбор на партийната формация.

На въпрос на tribune.bg дали ВМРО ще използва квотата от един представител в ЦИК заедно с партията на Николай Бареков, заместник-председателят на ВМРО Искрен Веселинов бе лаконичен „не, няма да се възползваме от нея“.

От ДПС остават с един представител по-малко в състава на следващата ЦИК. Председателят на партията Мустафа Карадайъ сподели, че е очаквал консултации в парламента, за да се реши този въпрос, но това не се е случило и Движението издига за нов мандат кандидатурите на досегашните си представители в Избирателната комисия Севинч Солакова, за секретар на ЦИК и Ерхан Чаушев за редовен член.

Моника Гаджанова  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема