Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Волен Сидеров: Не съм поставял искане да оглавя листата за евроизборите

Политика

Волен Сидеров: Не съм поставял искане да оглавя листата за евроизборите

Волен Сидеров: Не съм поставял искане да оглавя листата за евроизборите - Tribune.bg
Снимка:

Депутатите от Атака не подкрепили промените в кабинета, защото не познават Николова

Волен Сидеров заяви в кулоарите на парламента, че до момента никога не е поставял пред колегите си от „Обединени патриоти“ ултиматум той да оглави листата за евроизборите. От шест месеца той единствено се е интересувал от това дали „малката коалиция“ отива заедно на изборите за Европейски парламент през май 2019 г.

„Появиха се неправилни внушения, че аз съм искал да водя някаква листа. Никога, нито във формата на ПГ, нито във формата на Патриотичната коалиция не е ставало въпрос аз да водя каквото и да било“, посочи лидерът на Атака.

Той коментира че ако загубят този вот догодина, това ще се отрази и на стабилността на управляващата коалиция, която според Сидеров няма големи шансове, ако левите и ПЕС спечелят евровота.

„Без нашият общ успех с ГЕРБ, който да бъде по-добър от този на БСП и ПЕС, отиваме на предсрочни избори. Мисля, че всяко дете от първи до четвърти клас го разбира, проста аритметика. Тези евроизбори ще бъдат ключът към оцеляването на цялото правителство. Или ще доведат, или няма до предсрочни избори“, коментира той.

Атака не е търсила нови партньори за евровота, защото още не е получила отговор от колегите си в патриотичната коалиция.

Лидерът на Атака отхвърли и прогнозите за трусове в патриотичната коалиция след връщането на Валери Симеонов като депутат в парламента.

Сидеров заяви, че депутатите от неговата партия и лично той не са подкрепили в зала кандидатурата на Марияна Николова за поста вицепремиер, защото не я познават, а и вицепремиерското място е в квотата на НФСБ.

„Въобще не е нужно моето одобрение. Госпожата не я познавам като политик и политически опит“, допълни той.

Сидеров припомни, че той е предложил поста на вицепремиер след оставката на Валери Симеонов да остане вакантен, но не са се съобразили с неговото мнение. Както и че Атака е направила най-много компромиси, когато са подготвяни листите и от съотношение 3:2:1 според статистиката от изборите, Сидеров се е съгласил спечелените места да се делят на три в съотношение 1:1:1, а сега партията му има най-малко депутати в Народното събрание.

На въпрос на tribune.bg относно ангажирането на министър-председателя да постави в управляващата коалиция въпроса за намаляването на държавните субсидии за партиите, Волен Сидеров се обяви „за“ намаляването на партийните субсидии. Според него това да се обмисли разумно.

„Той има и други страни този въпрос. Ако не ги финансира държавата, как ще се финансират. Има държави, които са решили и това, например спонсорство от частни лица и фирми. Всичко може да се преразгледа, но явно тези субсидии дразнят“, заяви лидерът на Атака. По негови изчисления общо тези субсидии са по-малко от бюджета на медии или на парламента даже.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети