Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вотът на недоверие не успя

Политика

Вотът на недоверие не успя

Вотът на недоверие не успя - Tribune.bg
Снимка:

Темата се измести към Валери Симеонов

Без изненади – народните представители отхвърлиха вота на недоверие срещу правителството. Със 122 гласа „против“ и 99 гласа „за“, парламентът каза „не“ на амбициите на БСП за сваляне на кабинета.

Дебатът очаквано се измести от тема Здраве към вицепремиера Валери Симеонов.

По време на дебатите председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че от партията се готвят за 4-годишен управленски мандат. Той посочи, че по време на управлението на държавата от БСП и ДПС само 179 млн. лв. са отпуснати за хората с увреждания у нас, а за следващата година те ще са 430 млн. лв.

Поели сме ангажимент за четири годишно управление, има и проблеми, но това правителство няма задкулисие, а различията ни са публични“, подчерта Цветан Цветанов.

Отчитайки грешките, когато седим на една маса, слагаме приоритетите отпред. Правим го по възможно най-добрия начин, а вие не сте алтернатива. Искаме дебат за политики. Затова ние ще подкрепим правителството. БСП се придържа към системен вот на недоверие. Ние за разлика от обявеното от лидера им Корнелия Нинова, която стяга редиците за избори, а ние се стягаме за четири годишен управленски мандат, а 2021 г. ви каним на достоен дебат“, заяви Цветанов.

В специално изявление преди гласуването на вота на недоверие към кабинета относно сектор здравеопазване Мустафа Карадайъ от ДПС поиска оставката на Валери Симеонов, защото е преминал „червената граница“ с бруталното си и цинично поведение на човек, облечен с власт.

Или си отива вицепремиерът, или правителството, или позор за цялата държава. Ако не си тръгне, ще предприемем действия за спасяването на България“, заяви Карадайъ.

Относно поведението на вицепремиера Валери Симеонов Драгомир Стойнев от БСП посочи, че от партията не искали да се занимават с „коалиционния параван, зад който се крият от ГЕРБ“.

Симеонов превърна институциите в противник на народа. Тук имаме израз на държавен цинизъм по отношение на гражданите. Държавата трябва да бъде изчистена от този циничен похват“, коментира Стойнев. Според него са необходими нови избори и нов модел на управлението, защото гражданското недоволство е близо до предел.

Веселин Марешки от „Воля“ пък поиска оставките и на двамата вицепремиери от Обединени патриоти, защото са „уродливи кариеристи, които целят само да се закрепят на постовете си“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп