Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вяра Емилова: Кабинет ще има и БСП ще участва в него, но не вярвам да е с дълъг хоризонт

Политика

Вяра Емилова: Кабинет ще има и БСП ще участва в него, но не вярвам да е с дълъг хоризонт

Вяра Емилова: Кабинет ще има и БСП ще участва в него, но не вярвам да е с дълъг хоризонт - Tribune.bg
Снимка:

В края на тази седмица ще бъдат намерени допирните точки, смята червената активистка

Кабинет ще има и БСП ще участва в него, но не вярвам да е с дълъг хоризонт, коментира пред „България Он Еър“ Вяра Емилова, член на Националния съвет на БСП и бивш депутат.

„През вчерашния ден имахме заседание на Националния съвет и решихме, че даваме своята подкрепа към съставянето на правителство, очертахме 5 основни цели и няма да отстъпим. Имаме покана от ИТН. БСП има няколко искания -  борба с неравенствата, това е нашата основна политика, младите хора да останат в нашата страна, подоходно облагане, по-високи доходи“, очерта позицията на социалистите Емилова. Тя коментира и темата с пенсиите, които бяха обсъждани на извънредно заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

„Ние предлагаме преизчисляване на пенсиите на база от 2018 г. Доколкото знам, позициите ни с ИТН са се срещнали. Въпрос е на технически детайли, но има воля от политическите партии. Има пари в бюджета за преизчисляване на пенсиите“, подчерта Емилова. По думите й една от „разделителните линии“ на преговорите е позицията към старта на преговори със Северна Македония за присъединяването й към ЕС. БСП подкрепя влизането на съседката ни в ЕС, но това да не бъде в ущърб на българския народ.

Според Емилова лицата в управлението не трябва да бъдат компрометирани.

„Ние не настояваме за постове и за наши хора в управлението. Ние искаме да видим поименен списък на всички лица. Ще дадем пълна подкрепа, като се договорим за конкретни политики. Хората, които трябва да бъдат в управлението, не трябва да са компрометирани“, допълни социалистката.

Относно исканата оставка на лидера на „червените“ Корнелия Нинова и загубата на повече от 100 000 гласа на изборите този месец, Емилова подчерта, че все още 80 000 гласа стоят зад соцлидерката.

„Доказа се, че БСП не е партия на статуквото. Сега се фокусираме върху организационното си укрепване и конкретните 5 политика, които ще коментираме с другите партии“, категорична е Емилова.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети