Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Вяра Церовска: Аз съм първият кмет, който върна дългове от 15 млн., а не задълба финансовата криза в Перник

Политика

Вяра Церовска: Аз съм първият кмет, който върна дългове от 15 млн., а не задълба финансовата криза в Перник

Вяра Церовска: Аз съм първият кмет, който върна дългове от 15 млн., а не задълба финансовата криза в Перник - Tribune.bg
Снимка:

„Направихме нещо много важно за града – аз съм първият кмет, който успя да върне дългове – 15 милиона, а не да задълбае финансовата криза на Перник. При влизането ми в кметския мандат всички медии – регионални и национални, пишеха, че Община Перник е във фалит“. Това обяви в интервю пред „Труд“ досегашният кмет на Перник и кандидат за нов мандат Вяра Церовска.

На балотажа Церовска ще привлича избиратели с няколко фактора.

„Първо, с личността, с която съм се представяла пред този град толкова години като лекар. Второ, с подкрепата, която имам от успешното правителство, което обърна прехода към хората. Трето, със свършената тежка работа през последните години, която беше насочена към стабилизиране на общината.

Дълговете на Перник бяха натрупани по различни пера, обясни тя.

„От задължения към НАП за периода 2009-2014 г., от дългове към фирми и т. н. Освен това в НАП бе ипотекиран единственият голям стадион на Перник. Заедно с него беше ипотекирана една голяма сграда, в която се помещават множество партийни централи, социалните дейности и БЧК. И друга сграда, също беше заложена в НАП. В нея са есграона, регионалният училищен инспекторат и зала „Металург“. Трябваше да върнем дълга, за да спасим сградите. Направихме оздравителен план, първия по рода си в България, и плащахме всеки ден 20% от всички приходи, за да върнем дълга към НАП. Искам да отбележа, че през 2009 г., Община Перник беше получила по едно дело 18 млн. от държавата“, припомни Церовска.

„Работим за отворен град – знаете колко коли има в Перник. Направихме кръговото на квартал „Изток“, проектирали сме второ кръгово на квартал „Иван Пашов“, което е изключително важно, тъй като задръстванията са огромни. Започва изграждането на трета отсечка, която е чакана откакто е направена магистралата при квартал „Марина бара“. За един голям и дълъг град само два входа са изключително малко и придвижването е много трудно. Въпросните два входа за Перник, са и за Брезник, Трън, за границата. Това са по-важните неща. Освен това работихме и за достъпен и реален спорт за всеки гражданин. Направили сме 17 спортни площадки – красиви, удобни и напълно безплатни в много от кварталите и училищата в нашия град. За първи път, със съдействието на държавата, успяхме да ремонтираме две спортни зали. Едната – в централния спортен комплекс „Миньор“, а другата е спортна зала „Дружба“, която не беше използвана повече от 15 години“, разказа борещата се за нов мандат кметица.

„Въздухът в Перник се промени с идването ми в управлението на града. С моето управление започна промяната за Перник и вярвам, че заедно ще извървим този път и наистина ще направим града и по-модерен, и по-красив, и по-социален“, категорична е тя.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати