Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Янев на среща с нидерландския посланик, обсъждат привличане на инвестиции

Политика

Янев на среща с нидерландския посланик, обсъждат привличане на инвестиции

Снимка:

Служебният премиер Стефан Янев проведе среща с посланика на Кралство Нидерландия Беа тен Тъшър, на която бе обсъдено задълбочаване на икономическите връзки и бизнес отношенията. Това информираха от правителствената информационна служба.

По повод приключването на мандата на посланика в България премиерът Янев изрази благодарност за заслугите й за укрепването и задълбочаването на приятелските връзки и сътрудничеството между България и Нидерландия през последните 4 години.

По време на срещата министър-председателят Стефан Янев подчерта, че Нидерландия е важен партньор на Европейския съюз и съюзник на НАТО. Изразено бе силно желание за продължаване на активния политически диалог на всички нива между България и Нидерландия. Подчертана бе и възможността за разширяването на икономическото сътрудничество и бизнес отношенията.

В хода на срещата бе отбелязан интереса към привличането на повече инвестиции от нидерландски компании и необходимостта от по-тесни връзки между български и нидерландски институции, организации и граждани.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още