Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Явор Божанков: На Радев трябва да се даде институционален отговор. Импийчмънт е възможен вариант

Политика

Явор Божанков: На Радев трябва да се даде институционален отговор. Импийчмънт е възможен вариант

Явор Божанков: На Радев трябва да се даде институционален отговор. Импийчмънт е възможен вариант - Tribune.bg
Снимка:

Депутатът попита президента не е ли правил лицеви опори в карате клубовете на Алексей Петров

„Служебният кабинет не мога да го оприлича на хора, които са имали нечисти икономически интереси. Те се държаха по-скоро като мародери, безконтролно“, заяви пред Нова телевизия  депутатът на ПП-ДБ Явор Божаков. Народният представител даде примери с договорите, които служебните министри са подписали в енергетиката - с „Боташ“, как са се снабдявали министерствата с горива и какви далавери имало от служебните министри.

„Като говорим трябва да си спомним за съветниците на Радев и Копринков. Как едни хора влизат бедни в политиката, а на родните им рязко им потръгва в живота“, каза Божанков и добави, че като чете статии в медиите оставя съмнение за корупция. 

„Радев има два режима на работа. Единият е като има служебен кабинет и той е щастлив. Другият е като няма – тогава не е щастлив и тогава държавата ще фалира и всички ще умрем. Сега сме във втория. Президентът лансира, че някой посягал на властта в момента. Да му напомни, че сме редовен кабинет, а служебният трябваше само да организира избори. Ако Радев е стигнал до назначение на редови горски служители, това не е нормално.

„Безродник е човек, който винаги взима руската и никога българската и европейската стара. Да наречеш безродници над 600 хиляди души и повече, гласували за партии е грозно и брутално насаждане на омраза.

Радев: Управляващите страдат от властова булимия

Ние трябвало да дадем обяснение кой бил архитекта на правителството и дали е Алексей Петров. Тук трябва да върнем топката и да питаме той къде прави лицеви опори? В карате клубовете, чиито председател тогава беше Алексей Петров. Но това е дребно заяждане“, добави Божаков.

Радев демонстрира форма пред ученици: прави лицеви опори на турнира по карате

„На Радев отговор трябва да се даде институционален. Импийчмънт е възможност, но най-вече Народното събрание да преразгледа правата му да кадрува. Това е личното ми мнение. А ако съмнение за руска връзка, НС трябва да преразгледа правомощията“,  добави депутатът.

 

Кирил Петков: Президентът просто не иска неговият главен секретар да бъде сменен

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети