Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йончева обяви в Брюксел, че у нас демокрацията се разпадала

Политика

Йончева обяви в Брюксел, че у нас демокрацията се разпадала

Снимка:

Призовава евродепутатите да изслушат Радев и ЕП да не „стои безучастен“

Елена Йончева, евродепутат от Групата на Социалистите и Демократите в Европейския парламент, е сигнализирала новата Антикорупционната комисия в ЕП за събитията в България.

„Налице е зловещо погазване на върховенството на закона и настоявам за конкретни мерки“, посочи Йончева пред колегите си. „Време е гласът на Европейския парламент да бъде чут и Европейската комисия да се намеси в случващото се в България през последните месеци“, коментира Йончева, цитирана от офиса на евродепутатката.

Тя допълни още, че събитията в България подкопават самите основи на демокрацията.

„Демокрацията в страната е в процес на разпад. Ако позволим това да се случи в една страна, в България, скоро и останалите европейски страни ще бъдат пометени от сходни процеси. В България всеки, който си позволи да надигне глас срещу корупцията, срещу безобразията на властта, срещу погазването на медийната свобода, е преследван. Журналисти се уволняват, опозиционни политици са подложени на медийна екзекуция“, обяви бившата журналистка и съдружничка в кухи фирми с Цветан Василев.

Според разследваната за пране на пари социалистка, Прокуратурата била „използвана като бухалка срещу всеки един силен критик на корупционната система“.

„Властта в България не убива своите опоненти, защото разполага с всички необходими инструменти, за да ги смаже. Вече година тук, в Европейския парламент говоря за това, което се случва в България. Но да надигнеш глас е само началото. Настоявам не само да бъдем чути. Европейският парламент трябва да действа. Призовавам да поканим в ЕП българския президент Радев. Неговият глас трябва да бъде чут тук. И да действаме”, каза Йончева.  


Коментари (2)

Браво Действайте, ние безпартийните сме с Вас, за демокрация, справедливост и хунтата да си ходи заедно със смешника "прокурор".
10.07.2020 15:29 / Отговор
Инод Sorry! Ние сме с прокуратурата и Борисов! Никой не желае да ви слуша Радев .... чакам с нетърпение да бъде свален и обвинен!
10.07.2020 16:38 / Отговор

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още