Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Йончева проговори: Създадохме необосновани очаквания, че ще победим ГЕРБ

Политика

Йончева проговори: Създадохме необосновани очаквания, че ще победим ГЕРБ

Йончева проговори: Създадохме необосновани очаквания, че ще победим ГЕРБ - Tribune.bg
Снимка:

БСП не водели негативна кампания и Нинова не трябвало да подава оставка

„Ние си създадохме необосновани очаквания“. Това признание направи Елена Йончева пред bTV. Това е и първият ѝ коментар след изборите за Европейски парламент, които ГЕРБ спечели.

„Всички ние имахме истинска надежда, че ще победим на изборите. Това, което ни съсипва е тази пасивност. Лично аз съм огорчено, надявахме се, че след тези избори в България може да започне някаква промяна“, каза тя.

„Ние си създадохме необосновани очаквания. Защо? Две години държавата се тресе от различни „гейтове”. Хората вече имат нетърпимост към правителството и към този тип управление. България се управлява по порочен начин. В Европа при всеки „гейт” правителството си отива. В България не се случва. Разочарованието не прераства в електорална активност“, заяви Йончева.

По думите ѝ имало три причини за загубата на БСП. Едната е ниската избирателна активност на евровота по традиция. Другата била, че това не е мажоритарен вот. А третата била, че премиерът Борисов и ГЕРБ са впрегнали цялата държавна машина.

Йончева заяви и че БСП не са водили негативна кампания. Освен това тя защити лидера на социалистите Корнелия Нинова, като заяви, че тя не трябвало да подава оставка.

„Моята болка е, че тези избори не станаха начало на загубата на ГЕРБ“, заяви тя.

„Считам, че тя не трябва да подава оставка. Изводът от тези избори е че мафията, организираната престъпност не може да бъде преборен с активността на една партия. Било то и на най-голямата опозиционна партия. За да ги махнем тези хора, които съсипват България, трябват усилията на всички опозиционни партии, на българската журналистика и на гражданското общество”, каза Йончева.

„Точно така - показахте, че сте откъснати от реалностите и нямате политически капацитет да анализирате трезво процесите и да изградите печеливша стратегия. Поздравявам Йончева, че все пак има съзнанието, че проблемът си е при тях като кандидати, а не им е виновен народът”, коментира съветникът на президента Борислав Цеков.

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (2)

ИСТИНАТА Наглостта на Е. Милийончева е безгранична. Надявам се в Брюксел да и поискат имунитета и да я върнат на bg прокуратурата. Всеки нормален човек съзнава, че Милийончева и Иво Христов ще работят за интересите на Русия и против интересите на България. За тях по-важна е санкцията на Русия, отколкото Б-Я! Само дебилите, които гласуваха за тях, не го осъзнаха. Питам се, кои са по-големи предатели, избраните (за които личните интереси са на първо място) или техните избиратели? Вие ги изпращате в Брюксел като евродепутати, те се подиграват директно с вас. Заслужавате си го, когато носите главите си само за равновесие! Наследницата на БКП/БСП е най-вредната партия з Б-Я! Те трябва да отговарят за най-голямото разграбване чрез приватизацията.
07.06.2019 21:17 / Отговор
К. К Не само за приватизацията трябва да отговарят. От заменките "кон за кокошка" България загуби повече от 30 млрд.!
10.06.2019 06:51 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати