Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. За добре свършена работа: Радев награди почетния консул в Канада

Политика

За добре свършена работа: Радев награди почетния консул в Канада

За добре свършена работа: Радев награди почетния консул в Канада - Tribune.bg
Снимка:

Паничерски получи орден “Мадарски конник”, дали тази награда има нещо общо с канадски граждани, доскоро заемащи министерски постове? Този въпрос се върти в общественото пространство след съобщението от пресцентъра на Президентството за церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2.

„Орденът е знак на признателност и за подкрепата на почетния консул за реализацията на българските външнополитически приоритети в отношенията с Канада, за разширяването на търговско-икономическите връзки, за засилването на инвестиционния обмен и износа на български стоки в ключови сектори“, е посочил още Румен Радев по време на церемонията.

Припомняме, че канадското гражданство на бившия служебен министър на икономиката Кирил Петков предизвика вълна от коментари в политическото пространство. По думите на ГЕРБ  след проверка на заявлението на служебния министър излиза, че документите за отказ от канадско гражданство не са подадени на 21 април 2021 година, както той твърди, а едва на 19 август 2021 година. Конституционният съд също се зае с двойното гражданство на Кирил Петков и поиска декларацията, която той е подписал при встъпването си в длъжност.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети