Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Захариева: Не съм превишавала квотата на ръководителите на задграничните представителства

Политика

Захариева: Не съм превишавала квотата на ръководителите на задграничните представителства

Захариева: Не съм превишавала квотата на ръководителите на задграничните представителства - Tribune.bg

За да се сложи край на спекулациите тя е пуснала писмен въпрос до Генчовска какъв е броят на лицата, които не са част от дипломатическата служба

Екатерина Захариева не е превишавала квотата на ръководителите на задгранични представителства докато е била министър на външните работи в правителството на ГЕРБ. Това заявява самата тя в социалната мрежа Фейсбук.

Депутатът от ГЕРБ-СДС припомня, че според Закона за дипломатическата служба те не трябва да превишават 20 на сто, като изискването е инструктивно, а не императивно.

„Най-отговорно заявявам, че тази квота никога не е била превишавана, докато съм била министър на външните работи.“, категорична е тя.  

„С голяма изненада вчера чух представители на правителството да твърдят, че по времето на ГЕРБ сме назначили по-голям брой от определения по закон, които не са част от дипломатическата служба.“, пише още Захариева.

„За да спрат спекулациите по тази тема, днес зададох писмен въпрос до външния министър Теодора Генчовска какъв е броят на лицата, назначени за ръководители на задграничните представителства, които не са част от дипломатическата служба.“ , завършва депутатът от ГЕРБ-СДС.

ФЕЙСБУКФЕЙСБУК

ФЕЙСБУКФЕЙСБУК


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати