Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Захариева: Посещението на папата е голямо признание за българската политика

Политика

Захариева: Посещението на папата е голямо признание за българската политика

Захариева: Посещението на папата е голямо признание за българската политика - Tribune.bg
Снимка:

Папата е отдаден на възстановяването на мира по света и на човешките права, каза външният ни министър

Посещението на папа Франциск е голямо признание за българската политика и реклама за България. Това каза външният министър Екатерина Захариева пред bTV.

„Той е много различен папа. Казва, че свещениците трябва да бъдат при хората. Трябва да слязат от лъскавите коли, трябва да помагат на хората в нужда“, коментира Захариева.

„Той е много отдаден на мира, на равните права. Той е първият папа, който казва, че жените имат място в църквата. Вчера, по време на литургията, първото четене беше извършено от жена. Това е папа, който е извън протокола, видяхте как вчера излезе от храма "Св. Александър Невски" и се ръкува с всички хора. Доверието в папа Франциск е много по-голямо, отколкото доверието в самата католическа църква”, каза още Захариева.

Относно призива на Светия отец по време на литургията на пл. „Батенберг” да се помогне бежанците външният министър каза: „Това беше призив да се подаде ръка на хората, бягащи от война. "Подайте ръка" не означава "Oтворете границата си всеки да дойде". Всеки, който бяга от война, трябва да отиде на контролно-пропускателния пункт, а не да минава тайно със стълби”.

Относно избора на нов президент в северна Македония – Стево Пендаровски, външният министър каза, че очаква от него различно отношения към България.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети