Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Захариева: Предизборното увеличение на пенсиите се оказа намаление

Политика

Захариева: Предизборното увеличение на пенсиите се оказа намаление

Хората очакват резултати от управляващите, търпението няма да е толкова дълго. Истината е, че част от тези министри са били в двата служебни кабинети, хората искат да виждат бързи решения. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС в предаването "Денят започва с Георги Любенов" на БНТ.

„Предизборното увеличение на пенсиите всъщност се оказа намаление. С тази инфлация и сметките през декември - мисля, че е отвратително към нашите майки и бащи. Излъгаха ги", коментира Захариева.

Партия ГЕРБ ще заведе дело срещу вътрешния министър Бойко Рашков за клевета, съобщи още Екатерина Захариева и допълни: "Рашков задмина Цветан Цветанов, никога не съм одобрявала този подход". Захариева добави, че Рашков ще трябва да доказва твърденията си в съда, където му е мястото.

По думите ѝ, никога не е имало толкова малко посланици за последните 20 години, като става въпрос за хора с голям дипломатически опит. „Без спокойна и професионална дипломатическа служба и с най-опитен министър външната политика няма да се развива. Трябва да се разчита на тези хора", заяви Екатерина Захариева.

Посланиците не са политически назначения, единственото изключение е Румяна Бъчварова, каза още тя.

„КСНС две години не беше свикан, в нарушение на закона, нямаше ковид, няма инфлация, ценовата криза в енергетиката“, посочи още Екатерина Захариева. Тя разкритикува и факта, че сегашният консултативен съвет се свика по темата за Северна Македония.  


Топ новини

виж още

Актуална тема