Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Законът за хората с увреждания влиза в НС в петък

Политика

Законът за хората с увреждания влиза в НС в петък

Законът за хората с увреждания влиза в НС в петък - Tribune.bg
Снимка:

Социалният министър лично уведоми майките

Законопроектът за хората с увреждания е утвърден от Министерски съвет и ще бъде обсъден от депутатите още тази седмица. Социалният министър Бисер Петков лично посети палатковия лагер на майките и ги информира за наближаващата развръзка. Той коментира пред тях, че така правителството изпълнява ангажимента си за приемане на нужното законодателство, поет в Плана за действие от 9 октомври.

„Законопроектът, утвърден днес от МС, е във вида, който беше подкрепен на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания, на който майките присъстваха“, увери министър Бисер Петков.

Той съобщи на майките, че вчера е публикуван за обществено обсъждане и законопроектът за социалните услуги. Това е друг ключов закон, на който те държат и участваха активно в работната група по изготвянето му.

„Надявам се това да възвърне доверието между нас“, отбеляза Бисер Петков. Той изрази надежда, че и от Народното събрание ще бъдат спазени ангажиментите по гледането на законите, включително и това да бъдат гледани в пакет.

Вера Иванова, представител на протестиращите майки, потвърди, че Министерството на труда и социалната политика е спазило обещанията си, а  оттук нататък  „топката“ е в НС. Тя очаква другата сряда законопроектите за хората с увреждания и за личната помощ да минат на социална комисия.

„Майките ще присъстват на заседанията на комисията и ще следят всяка стъпка по приемане на законодателството. Краят ще бъде, когато законите се гласуват на второ четене от парламента“, предупреди тя.

Автор: Моника Гаджанова


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати