Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Заков: Офертата на американската страна за F16 е пристигнала, ВВС я анализират

Политика

Заков: Офертата на американската страна за F16 е пристигнала, ВВС я анализират

Заков: Офертата на американската страна за F16 е пристигнала, ВВС я анализират - Tribune.bg
Снимка:

Правителството на Петков остави и офертата за новите Ф-16 в наследство на бъдещото служебно правителство, което предстои да бъде назначено от Румен Радев.

„Офертата на американската страна за F16 е пристигнала, ВВС я анализират“, обяви пред журналисти военният министър Драгомир Заков.

„Вчера идентифицираха 32 линии по договора, по които имат въпроси. Трябваше да има яснота по тези въпроси, когато са водени разговори. Трябва допълнителни разговори с американска страна“, каза Заков.

По думите му това означава, че проектът за инвестиционен разход няма как да бъде одобрен в рамките на това правителство.

„Остава проектът да бъде одобрен и придвижен от служебното правителство и евентуално следващ парламент да бъде разгледан и ратифициран бъдещ договор“, каза Заков.

Той изрази надежда, че ще има политическа воля този проекта да бъде завършен.

„Този проект вкарва ВВС в 21 век”, каза Заков.

„От изключителна важност е ВВС да придобият нов многоцелеви изтребител“, допълни той.

Той припомни, че са договорени по американска програма за чуждестранна помощ средства за България в размер на 25 милиона долара за един от трите договора, така и по отношение на нашето условие – първата вноска по евентуален втори договор докато не дойдат първите 8 самолета .

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп