Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Заради лейт. Манчев – ГЕРБ искат незабавно уволнение на шефа на „Военна полиция“ и министъра

Политика

Заради лейт. Манчев – ГЕРБ искат незабавно уволнение на шефа на „Военна полиция“ и министъра

Заради лейт. Манчев – ГЕРБ искат незабавно уволнение на шефа на Военна полиция и министъра - Tribune.bg

Незабавно освобождаване на директора на „Военна полиция“ ген. Ивайло Сотиров, искат от ГЕРБ. Настояването им е във връзка с разкритията, че лейтенант Тодор Манчев може би е бил убит, а не се е самоубил, както твърдят военните.

„От днес вече придобива форма на скандален обрат – прикриване на убийство от разследващи, дори не сме си представяли нещо подобно. Радев да освободи директора на военна полиция. Той има пряка вина за покриване на това убийство и прикриването му като самоубийство. Министърът на отбраната е отлично запознат със случая, Радев трябва да му поиска оставката“, заяви Тома Биков.

ГЕРБ се позоваха на родителите на младия лейтенант, който през август трябваше да мине под венчилото с бременната си приятелка, но вместо това издъхна в базата при странни обстоятелства. Според тяхната информация, военни са издали нареждане за щателно почистване на помещението, където е било тялото му.

„10 дни този доклад стои на бюрото на министъра на отбраната и накрая го връща на „Военна полиция“. Тогава „Военна полиция“ вижда, че Манчев е бил свидетел срещу началниците си. Преди да се самоубие е имало проверки срещу него, имало е огромен натиск, казват родителите му. Това става в българска база с български военнослужещ, което е безобразие“, заяви Христо Гаджев.

Според Даниел Митов, този случай е еманация на целия мандат на служебното правителство.

„Целта е да му се осигурява пълен контрол и да се назначават хора, които са му лично доверени, а единствената цел е да му се спечели втори мандат. Не се притесняват от нищо – дори и да прикрият убийство. Ние знаем, че Радев даде генералско звание на човека, който управлява „Военна полиция“ сега, ген. Сотиров. Той беше и.д., когато инцидентът беше прикрит, за да стане генерал и титуляр“, коментира Митов.

ГЕРБ подчертаха, че ако Сотиров продължава да е на поста си, има опасност да се прикрият и други неща по разследването.

Биков заяви, че ако някой иска да потули нещо, това може да има политическа и лична цел, което обаче не бива да се политизира, защото всички политици трябва да са на едно мнение по тази тема.

Тези рецидиви не са само в МО, виждаме ги и в Министерство на икономиката и навсякъде, заявиха ГЕРБ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети