Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Джони Деп спечели делото срещу Амбър Хърд (ВИДЕО)

Шоу

Джони Деп спечели делото срещу Амбър Хърд (ВИДЕО)

Джони Деп спечели делото срещу Амбър Хърд (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Джони Деп спечели делото за клевета срещу бившата си съпруга Амбър Хърд и му бяха присъдени 15 милиона долара като компенсация. Актьорът съдеше бившата си за 50 милиона долара поради нейна статия в британският вестник  “The Sun”, в която тя се нарича жертва на домашно насилие.

Журито в съда реши с абсолютно мнозинство, че твърденията на Хърд в статията са несъстоятелни и че е знаела, че твърденията й за домашно насилие са лъжи.

Делото между филмовите звезди Деп и Хърд продължи над 6 седмици и бе разпространявано из социалните мрежи в цял свят, а победата на Джони Деп бе посрещната с широко одобрение. Хърд от своя страна получи компенсации от 2 милиона долара за клевета от адвоката на своя съпруг през 2020 г.

Статията от 2018 година предизвика дискусии в съда относно конкретните случаи на домашно насилие, като например твърдения на Амбър Хърд за сексуално насилие през 2015 г., докато съпругът ѝ е снимал “Карибски пирати: Мъртвите нищо няма да разкажат”. Според нея тогава той я е изнасилил с бутилка от алкохол. Адвокатът на Джони Деп разкри неистини в нейните твърдения и доказа, че всъщност тя е наранила Деп, като е хвърлила бутилката по него, тя се е счупила и е срязала неговия пръст, поради което се е наложило да бъде опериран по спешност.  

Според Хърд, нейният бивш съпруг я е удрял, когато е бил пиян. “Хващаше ме за косата или ръката и започваше удряне на шамари. Стигна се до непрекъснато удряне на шамари, докато ме държеше неподвижна”. Въпреки това съдът не намери твърденията за убедителни и отказа да отсъди в нейна полза.

“Разочарованието, което чувствам, не може да бъде изразено с думи”, каза Хърд след произнасянето на присъдата. “Сърцето ми е разбито, че планината от доказателства не беше достатъчна, за да се изправя срещу непропорционалната сила и влияние на бившия ми съпруг. Още повече съм разочарована от това какво означава тази присъда за други жени. Това е спънка. Тя ни връща назад към времето, когато една жена, която проговаря, може да бъде публично засрамена и унижена. Тя отхвърля идеята, че насилието срещу жени трябва да се приема сериозно. Вярвам, че адвокатите на Джони успяха да накарат журито да пренебрегне ключовия въпрос за свободата на словото и да игнорира доказателства, които бяха толкова убедителни, че спечелихме в Обединеното кралство. Разочарована съм, че загубих този случай. Но още по-разочарована съм, че изглежда загубих правото, което мислех, че имам като американец – да говоря свободно и открито.”

Въпреки, че Деп не присъства в залата при произнасянето на присъдата, той също я коментира в свое изявление: „Получих фалшиви, много сериозни и престъпни обвинения чрез медиите, което предизвика безкраен поток от омразно съдържание, въпреки че никога не бяха повдигнати обвинения срещу мен“, каза Деп в изявлението си. „Те вече бяха обиколили света два пъти в рамките на наносекунда и имаше сеизмично въздействие върху живота и кариерата ми… И шест години по-късно журито ми върна живота. Наистина съм благодарен.” 


Топ новини

виж още
Актуална тема