Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Мишел Обама на 56, Барак ѝ написа любовно послание

Шоу

Мишел Обама на 56, Барак ѝ написа любовно послание

Снимка:

„Във всяка една сцена – ти си моята звезда. Честит рожден ден, бейби“, написа бившият американски президент

Днес Мишел Обама, бившата Първа дама на САЩ, празнува своя 56-и рожден ден. Мишел е съпруга на 44-ия президент на САЩ Барак Обама.

Цялото ѝ име е Мишел ЛаВон Обама (по баща Робинсън). Родена е на 17 януари 1964 г. и израства в южната част на Чикаго. Тя може би е една от най-амбициозните Първи дами на САЩ. Със своя чар и целеустременост бързо се превръща в любимка на американците.

Мишел завършва университета Принстън и Юридическия факултет на Харвардския университет.

След завършване на образованието си тя се връща в Чикаго и започва работа в адвокатската кантора „Сидли Остин“. По-късно работи в екипа на кмета на Чикаго Ричард Дейли. Работила е и за медицинския център на Чикагския университет.

Мишел се запознава с Барак, докато двамата работят в „Сидли Остин“. Когато Барак Обама печели изборите за Сената, семейството решава да живее в Чикаго вместо във Вашингтон. Освен Първа дама на САЩ, Мишел е и майка на две дъщери – Малия, коята е родена през 1998 година и Наташа, която е родена през 2001.

Тя успява да запише името си в историята и с още един факт - Мишел е първата афро-американка, станала Първа дама на САЩ.

Скоро излезе и автобиографията на Мишел Обама, озаглавена „Моята история“. В нея бившата Първа дама разказва своя път. Тя разказва за всичко, през което е минала - от детството си в Чикаго и сблъсъците си с расизма до запознанството с Барак Обама и влизането в Белия дом.

„Във всяка една сцена – ти си моята звезда. Честит рожден ден, бейби“, написа в своя профил във Фейсбук Барак Обама, а ние от Tribune.bg също казваме

„Честит Рожден Ден, Мишел Обама“!  

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема