Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Шоу
  3. Шампанско, но на снимка, и салата „Оливие” за ЧНГ на руските космонавти

Шоу

Шампанско, но на снимка, и салата „Оливие” за ЧНГ на руските космонавти

Шампанско, но на снимка, и салата Оливие за ЧНГ на руските космонавти - Tribune.bg
Снимка:

Коледно дърво на тавана с главата надолу за празника на Международната космическа станция

Руските космонавти на борда на Международната космическа станция /МКС/ ще посрещнат Нова 2019 година с шампанско и салата „Оливие” (у нас известна като руска салата). Те неща обаче ще са само на снимка, съобщава РИА Новости.

Членът на екипажа Андрей Борисенко признава, че на празничната трапеза няма да присъства традиционното пенливо вино, тъй като в орбита са забранени газираните напитки и алкохолът. Ако бъде отворена истинска бутилка шампанско в условията на безтегловност, тя ще се превърне в смес, която ще се разпилее в невероятен обем. Това гарантира на космонавтите продължително чистене. Така че руският екип ще трябва да се задоволи само с картинките в празничната нощ.

Космонавтът заяви, че колегите му с удоволствие са се заели с новогодишната украса на елхата с космически играчки. В съответствие с условията в космоса, коледното дърво виси от тавана с главата надолу.

Борисенко сподели, че в космоса се запазва земната традиция да се правят подаръци. Те се подготвят още на Земята, дълго преди празника и екипажът ги взема със себе си в орбита. Даровете могат да бъдат доставяни и с товарния кораб „Прогрес“ непосредствено преди Нова година.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати