Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Англичаните смекчиха тона – напълно вярват в правилата на УЕФА

Спорт

Англичаните смекчиха тона – напълно вярват в правилата на УЕФА

Англичаните смекчиха тона – напълно вярват в правилата на УЕФА - Tribune.bg
Снимка:

След бързата реакция на Българския футболен съюз в лицето на неговия президент Борислав Михайлов

В лагера на английския национален отбор по футбол смекчиха тона, след като първоначално заявиха, че ще нарушат правилата на УЕФА и ще напуснат терена при проява на расизъм в Чехия или в България.

Това предизвика остра реакция от Българския футболен съюз в лицето на неговия президент Борислав Михайлов и той сезира централата за „тенденциозните коментари от страна на футболисти на английския национален отбор”.

В последната си пресконференция селекционерът на Англия Гарет Саутгейт и един от лидерите в тима Рахийм Стърлинг дадоха „заден ход” и обявиха, че вярват в правилата на УЕФА.

„Преживяхме неприятна ситуация в Черна гора и искахме да стане ясно какво е възможно да се случи при друг подобен случай в бъдеще. Разбира се, УЕФА има определен начин на действие и ние трябва да имаме вяра в него. Не се опитваме да създадем ситуация по никакъв начин. Далеч сме от това. Надяваме се, че през следващите 72 часа ще се говори само за съответните два мача“, заяви Саутгейт.

„Мисля, че като отбор не бяхме добре подготвени за това, което стана в Черна гора. Трябваше да знаем, че има определен протокол, по който се действа. В началото на седмицата имахме среща, на която Гарет ни обясни какъв е протоколът на УЕФА. Сега трябва да дадем шанс на УЕФА да поеме отговорност и да се справи със ситуацията. Към този момент имаме пълно доверие на УЕФА“, каза Стърлинг. /БГНЕС


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети