Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Арда и ЦСКА излизат в битка за Купата на България

Спорт

Арда и ЦСКА излизат в битка за Купата на България

Арда и ЦСКА излизат в битка за Купата на България - Tribune.bg

Мачът е на Националния стадион "Васил Левски" от 19,30 часа

Довечера от 19,30 часа е финалът за Купата на България между Арда (Кърджали) и ЦСКА. Двата отбора от седмици насам се подготвят за сблъсъка, който може да осмисли целия им сезон. Ако Арда спечели, това ще е исторически първи трофей в клубната история. ЦСКА пък няма отличие от 2016 година насам, когато вдигна националната купа. През миналия сезон "червените" загубиха финала срещу Локомотив (Пловдив) и сега са пределно амбицирани да зарадват многобройните си фенове. 

 
Вчера беше решено по трибуните на Националния стадион "Васил Левски" да бъдат допуснати около 22 000 зрители или 50% от капацитета на съоръжението.

Арда стигна до последния мач, след като елиминира последователно Спартак (Варна), Етър, ЦСКА 1948 и Славия. Първият мач срещу "белите" беше в Кърджали и завърши 0:0, но в реванша отборът на Николай Киров се наложи с 1:0 благодарение на гол на защитника Алекс Петков. 
 
ЦСКА се справи на 1/16-финалите с Ботев (Ихтиман) - 5:0, след това отстрани Черно море с 3:1 и Ботев (Враца) с 4:0, а голямото изпитание беше на полуфиналите, където "червените" срещнаха Лудогорец. На "Армията" двата тима завършиха 1:1, но в Разград ЦСКА категорично надигра съперника си и след успех с 2:1 си осигури място на финала. 
 
 
 

Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати