Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Любо Пенев с нова атака срещу БФС, поиска 40 000 зрители на финала за Купата

Спорт

Любо Пенев с нова атака срещу БФС, поиска 40 000 зрители на финала за Купата

Вижте какво каза треньорът на ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев се изказа изключително остро срещу решението на БФС за мача с ЦСКА 1948, който в крайна сметка ще се играе на 22 май. Специалистът предупреди клубовете, че не изключва възможността определени срещи да бъдат преиграни. 
 
"Бяхме готови да си изиграем мачовете. Не искам да печеля служебно. Желанието ми е всичко да се реши на зеления правоъгълник, но не ни позволиха по ред причини. Извадил съм си някои бележки, за да бъда много точен. След като СТК решава, че няма да има мач и отсъжда служебна победа или загуба - няма значение, тя трябва да се уважи. А в случая е още по-тежко това административно неразбирателство. СТК отменя решение на Апелативната комисия, която е над СТК. Няма как да стане. Аз съм “за” да се играе. Когато отложат мача с Локомотив (Пловдив), отложете и мача с ЦСКА - няма никакъв проблем, но не присъждайте служебна победа. 
 
Здравето и семейството са най-важните неща. Възстановяват се и играем. Не е нормално в нашия футбол да продължава да бъде весело и забавно. На нас, клубовете, това ни коства сериозни разходи. Първо - заблуждаваме феновете. Второ - коства ни сериозни разходи. Имам ясна и точна програма с месец-два напред. Били сме на лагер, това са разходи. Информират ни три-четири часа по-рано, че няма да има мач. Това е ненормално. Вземете еднакво решение за всички отбори. Винаги съм искал да играем. На 22-ри е последният мач. Предвидил съм на 23-и и 24-и чужденците да си заминат за родината, тъй като имат семейства - бащи, майки, баби, дядовци. Това е планирано. На нас ни струва между 25 и 40 хиляди евро. Самолетни компании налагат глоби. Кой ще ги плати? БФС ли? Отборът, който отказва да играе ли? За мен това е абсурдно. 
 
Въпросният клуб, срещу когото трябваше да играем, дори не се е обадил на ВАР, за да не идва. Те са богат клуб, ще си понесат финансовите глоби. Тук говорим за организация и професионализъм. 
 
СТК решава нещо, отменя решение на Апелативната, тук до мен стои друго нещо - Апелативната пише: "решението е окончателно и не подлежи на обжалване". Край! Трябва ли да коментирам повече? Сега трябва да променяме програмата, защото много хора не си вършат работата. Всеки си прави каквото си иска в българския футбол. От тази трибуна мога да се обърна към клубовете и да им кажа: "Внимавайте, защото може да има преиграни мачове!" Утре може да се събере комисия, която да реши да преиграе определен брой мачове. 
 
След това, което се случва, не съм сигурен, че първенството ще приключи на 1 юли. Искам да си изиграем мачовете, а не да ви занимавам с някакви комисии, защото това са пълни глупости и затова сме на това ниво. Ние нямаме никаква вина. Искаме да играем. Феновете се завърнаха. Перфектно. Това искам, а не да се занимавам с някакви… те не са и аматьори. Те не са подготвени за някакъв вид дейност. 
 
За финала колко фенове ще има? По 1000 на сектор?! Защо не са 30-40 хиляди? Пълен стадион. Радост за народа. През два-три-четири метра. Държа да има публика, но не един, два, десет процента", коментира Любо Пенев  

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още