Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Арсенал надви Челси на финала и вдигна ФА Къп

Спорт

Арсенал надви Челси на финала и вдигна ФА Къп

Арсенал надви Челси на финала и вдигна ФА Къп - Tribune.bg
Снимка:

Капитанът на „артилеристите” Пиер-Емерик Обамеянг трябваше да вдигне купата. Габонецът първо не успя да вдигне трофея, след което го вдигна над главата си, но последва предаване, което свърши с … падане на Купата на тревата на „Уембли”. Купата се разцепи на три части, като футболистите на Арсенал не продължиха да вдигат отличието, след като нямаха възможност да го сглобят.

Арсенал спечели турнира ФА Къп през сезон 2019/2020 година, след като победи с 2:1 Челси във финала, изигран на "Уембли"! "Топчиите" се доказаха като абсолютен хегемон в най-старото клубно състезание и вдигнаха трофея за 14-ти път, с което още повече увеличиха преднината си по купи от този турнир.

"Артилеристите" имаха нужда от пълен обрат, за да се доберат до успеха, като капитанът им Пиер-Емерик Обамеянг беше в светлината на прожекторите, след като спечели дузпа, отбеляза я и показа страхотна индивидуална класа за второто попадение.

Срещата започна ударно за Челси и в петата минута „сините” откриха резултата. Жоржиньо подаде към Пулишич, който напредна през средата на терена. Той видя вляво Маунт в наказателното поле, който подаде успоредно за Жиру. Французинът пропусна за Пулишич, който прати топката във вратата на Арсенал – 1:0.

В 25-ата минута Пепе реализира фамозен гол във вратата на Челси, но преди удара на французина топката, която бе подадена от Мейтланд-Найлс, се видя, че вторият е в засада и ВАР отмени попадението.

30 секунди по-късно обаче Аспиликуета фаулира Обамеянг в наказателното поле на Арсенал и Антъни Тейлър посочи бялата точка след задържането на испанския бранител. Зад топката застана Обамеянг, който с перфектен удар с десния крак изравни резултата - 1:1.

В последната минута на първото полувреме Лаказет шутира мощно от пряк свободен удар от добра позиция, но топката не намери очертанията на вратата на Челси.

Второто полувреме започна с повече от лоша новина за Челси, след като Пулишич разтегна при един спринт и бе изваден от игра. В 57-ата минута Лаказет върна успоредно на дъгата на наказателното поле на "сините" за Обамеянг, който стреля от движение, но не успя да "намери" добре топката. Тя се върна назад за Джака, който с удар с левия крак почти не прехвърли трибуната зад вратата на "Уембли", пазена от Кабайеро.

В 62-ата Рийс Джеймс стреля от диагонала към вратата на Мартинес, но също опитът му беше неточен.

В 68-ата минута Ектор Бейерин напредна с мощен спринт през средата на терена. Испанецът елиминира средната линия на тима от "Стамфорд Бридж", но бе спрян от Кристенсен. Все пак Пепе пусна вляво за Обамеянг, той финтира в наказателното поле Курт Зума и с финес прехвърли Кабайеро - 2:1.

В 73-ата минута Матео Ковачич бе изгонен след втори жълт картон и фарсът за "сините" бе пълен. Той влезе в краката на Гранит Джака и логично бе декориран завтори път.

Съдията назначи цели седем минути продължение на мача, като Арсенал очаквано прие играта повече в собствената си половина, опитвайки се да затвори мача и това даде резултат за крайния успех.

Така Арсенал ще играе в Лига Европа през следващия сезон, като днешния мач беше единственият им шанс да се класират за Европа догодина, след като завършиха на девето място във Висшата лига. Челси пък засега остава без трофей този сезон, но все още има шанс да промени това, ако направи чудото и се справи с Байерн (Мюнхен) в Шампионската лига.

Арсенал - Челси 2:1
0:1 Пулишич 5
1:1 Обамеянг 28
2:1 Обамеянг 68

Стартови състави:

Арсенал: Мартинез, Холдинг, Луиз, Тиърни, Белерин, Жака, Себайос, Мейтланд-Найлс, Пепе, Лаказет, Обамеянг

Челси: Кабайеро. Джеймс, Азпиликуета, Зума, Рюдигер, Алонсо, Жоржиньо, Ковачич, Маунт, Жиру, Пулишич


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати