Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Обамеянг класира Арсенал за финала на ФА Къп

Спорт

Обамеянг класира Арсенал за финала на ФА Къп

Обамеянг класира Арсенал за финала на ФА Къп - Tribune.bg
Снимка:

"Топчиите" отстраниха Манчестър Сити след победа с 2:0 на "Уембли"

 Арсенал се класира за финала на ФА Къп след победа с 2:0 над настоящия носител на трофея -  Манчестър Сити. И двете попадения за „топчиите“ отбеляза Пиер-Емерик Обамеянг. Габонецът откри резултата на „Уембли“ в 19-ата минута, а след почивката (71) се разписа за втори път. Така Арсенал ще спори за титлата срещу победителя от двубоя Челси – Манчестър Юнайтед, който ще се проведе утре от 20:00 часа.

Манчестър Сити имаше тотално надмощие в първите минути на срещата, като отбраната на Арсенал допусна няколко сериозни, но за късмет на „топчиите“, символичните гости не стигнаха до попадение.

В 3-ата минута Стърлинг центрира отляво към Силва, но Тиърни успя да избие в корнер точно преди капитанът на Сити да нанесе удар.

Мустафи направи сериозна грешка в 9-ата и топката му бе отнета от Стърлинг, но все пак играч на лондончани успя да избие в корнер.

Първата чиста позиция за домакините се откри в 16-ата. Давид Луис изведе Обамеянг на чиста позиция, но той избърза и стреля от дъгата на пеналта в Едерсон.

Три по-късно многоходова комбинация на Арсенал завърши с пас на Пепе отдясно към далечната греда, където Обамеянг засече в движение, кълбото се отби в левия страничен стълб и влезе във вратата за 1:0.

Обамеянг получи в наказателното поле след поредица от грешки на Сити в 30-ата, но габонецът не успя да комбинира със свой съотборник и „гражданите“ се разминаха с втори гол.

В 34-ата Едерсон с ефектен плонж улови току пред погледа на Лаказет, а няколко минути по-късно стражът отрази и удар на Мустафи.

„Гражданите“ започнаха силно след почивката и бяха много близо до изравнително попадение в 49, когато Де Бройне изведе на чиста позиция Стърлинг, но той стреля в аут.

Емилиано Мартинес имаше важна намеса в 54-ата, когато след удар на Марез успя с плонж да закове топката точно пред голлинията.

Седем по-късно Де Бройне стреля директно от фаул, а кълбото мина на сантиметри от десния страничен стълб.

Прострелно центриране по земя на Де Бройне в 67-ата намери Давид Силва на скорост, испанецът обаче прати покрай гредата в аут.

В 71-ата Пепе задържа добре до тъч линията, след което върна назад към Тиърни. Последва бърз пас за Обамеянг, който останал сам срещу вратаря не сгреши и вкара втория си гол в двубоя.

Давид Луис с шпагат отрази опасен удар на Стърлинг в 73-ата, а десет по-късно късметът покри тима на Микел Артета, след удар на Лапорт извън пеналта, при който топката мина опасно близо до сглобката на вратата.

Арсенал удържа финалния щурм на Сити и ще играе четвърти финал за ФА Къп в последните седем години. „Топчиите“ са и най-успешният отбор в надпреварата с 13 трофея.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети