Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България, Гърция, Румъния и Сърбия с политическата подкрепа за Мондиал 2030

Спорт

България, Гърция, Румъния и Сърбия с политическата подкрепа за Мондиал 2030

Четирите страни ще бъдат домакини на Европейското по волейбол за жени през 2021

България, Гърция, Румъния и Сърбия препотвърдиха политическата подкрепа за обща кандидатурата за домакинство на Мондиал 2030. Четирите страни ще кандидатстват заедно за Европейското първенство по футбол през 2028 г. и през 2032 г. Ще бъде създадена Комисия, която ще се занимава с подготовката на четирите страни за кандидатурата. В нея ще се включат по четирима души от всяка държава. Между тях ще има по две политически лица и по двама представители на футболните съюзи.

По време на срещата е станало ясно, че Гърция официално се присъединява към съвместното домакинство на България, Сърбия и Румъния на Европейското първенство по волейбол за жени през 2021 година.

Планът е среща на спортните министри и представителите на футболните федерации да се проведе през февруари месец в София.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и президентът на Българската федерация по футбол Борислав Михайлов проведоха работна среща с министрите на спорта и представителите на футболните федерации на Сърбия, Румъния и Гърция. Разговорът се проведе в рамките на срещата на високо равнище между България, Гърция, Сърбия и Румъния, която се състоя в сръбската столица Белград.

Министър Кралев, министърът на младежта и спорта на Сърбия Ваня Удовичич, министърът на младежта и спорта на Румъния Богдан Константин Матей и заместник-министърът на спорта на Гърция Георгос Василиадис препотвърдиха категоричната готовност на четирите страни за съвместната кандидатура.

Проектът е силен политически знак от страна на Балканите към останалия свят. “Готови сме да защитаваме като екип политическите и икономическите интереси на Балканите”, заяви министър Кралев.

Кандидатурата е достатъчно силна и имаме шанс за успех, смята Борислав Михайлов, който е член на Изпълнителния комитет на УЕФА от осем години.

 

 


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети