Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България победи световния шампион Сърбия във Волейболната лига на нациите

Спорт

България победи световния шампион Сърбия във Волейболната лига на нациите

България победи световния шампион Сърбия във Волейболната лига на нациите - Tribune.bg
Снимка:

Страхотен мач за националките ни в Нингбо, Мира Паскова с 16 точки, Нася Димитрова с 15, Гергана Димитрова с 14 за успеха с 3:1

Женският национален отбор на България победи Сърбия с 3:1 (21:25, 25:21, 25:17, 25:23) в първия си мач от турнира в Нингбо (Китай) от последната седмица на Волейболната лига на нациите. Така "лъвиците" се поздравиха с втори успех в световната надпревара, като повалиха световния шампион. Победата се превърна и в най-хубавия подарък за разпределителката Петя Баракова, която е рожденичка в днешния ден.

След втората си поредна победа в турнира с най-добрите отбори в света България е на 15-о място със 7 точки.

Селекционерът Иван Петков започна със следния стартов състав: Петя Баракова, Силвана Чаушева, Гергана Димитрова, Мирослава Паскова, Нася Димитрова, Мира Тодорова, Жана Тодорова-либеро.

Двата тима отбелязаха равностойно начало, като ситуацията се запази до равенството 20:20.  В този момент Сърбия взе аванс от две точки и поведе с 22:20. Въпреки всички усилия на нашите момичета, съперничките запазиха предимството си и затвориха първата част с 25:21.

До края на мача обаче родните представителки показаха много хъс и желание за успех, като успяха да преклонят съперника

Сръбкините водеха с 16:13 и 19:15 във втората част, но волейболистките ни намериха верния път за обрат. След отлични изяви в атака и колективна игра, България не само че изравни, но и поведе в резултата с 22:21. Блокада на Нася Димитрова доведе до нова точка - 23:21. България спечели втората част с 25:21, след нова успешна атака на Нася Димитрова. Момичетата на Иван Петков стартираха отлично в началото на третия гейм и поведоха с 5:0.  Възходящата линия на нашите се запази и те продължиха да диктуват резултата, като на второто техническо прекъсване имаха пет точки аванс 16:11. До края на гейма сръбкините бяха безпомощни и България спечели втората част с разлика, като поведе с 2:1 гейма.

Страхотното представяне на националките ни продължи и в четвъртата част, като тимът ни поведе на Сърбия с 8:0! Въпреки, че "плавите" наваксаха и стопиха голяма част от пасива си, родните представителки устояха на всички атаки. България показа характер в решителните минути и затвори гейма с 25:23, а с това изкова и крайната победа с 3:1 гейма.

С най-голям актив за успеха бе Мирослава Паскова с 16 точки (2 аса, 1 блокада). Нася Димитрова завърши с 15 точки (7 блокади), а Гергана Димитрова добави 14 точки. За Сърбия Катарина Лазович и Милица Кубура приключиха с по 16 точки (1 блокада) (1 ас).

На 19 юни момичетата на Иван Петков излизат срещу домакина Китай в 14:30 ч. б.в. , а сръбските състезателки се изправят срещу Германия, информира Българската федерация по волейбол.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети