Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България с още един медал от европейското първенство в Москва

Спорт

България с още един медал от европейското първенство в Москва

България с още един медал от европейското първенство в Москва - Tribune.bg
Снимка:

Валентин Генчев спечели бронз в двубоя на категория до 67 килограма на Европейското първенство по вдигане на тежести в руската столица Москва.

21-годишният българин завърши с 315 килограма, въпреки че беше седми след изхвърлянето с лично постижение от 138 килограма.

Генчев записа втори резултат в изтласкването от 177 килограма и си заслужи медала, който е пети за страната ни след трите златни на Надежда Мей-Нгуен, Ангел Русев и Стилян Гроздев и сребърния на Ивана Петрова.

Дебютантът при мъжете Валентин Генчев е представител на школата от Стара Загора с треньор Стоян Стоянов и преди две години спечели бронз на европейското до 20 г. в Букурещ.

Другият българин в категорията Петър Ангелов се нареди седми с двубой от 300 килограма след 138 килограма в изхвърлянето и 162 килограма в изтласкването.

България продължава да води в класирането по медали след третия ден от шампионата на Стария континент - три златни, един сребърен и един бронзов медал в двубоите. Нашите щангисти са лидери и в общото подреждане с всички отличия в движенията със 7 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала.

Днес в олимпийската категория до 73 килограма от 20:00 часа българско време в битката за медалите ще се включи европейския първенец от Батуми 2019 и младежки олимпийски шампион от Нанджин 2014 Божидар Андреев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати