Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. България U17 отстъпи на Франция, излиза срещу Полша на полуфинал

Спорт

България U17 отстъпи на Франция, излиза срещу Полша на полуфинал

България U17 отстъпи на Франция, излиза срещу Полша на полуфинал - Tribune.bg
Снимка:

Младите ни национали отбелязаха първа загуба на турнира и завършиха на второ място в крайното класиране на групата

Националният отбор по волейбол на България за юноши под 17 години отстъпи на Франция с 0:3 (18:25, 22:25, 10:25) в последния си мач от група I, на европейското първенство в София. С това младите ни национали отбелязаха първа загуба на турнира и завършиха на второ място в крайното класиране на групата, с четири победи и 11 точки. Тимът на Франция приключи като първенец с пет победи и пълен актив от 15 точки, съобщи Българската федерация по волейбол.Двата състава се класират на полуфинали, заедно с отборите на Полша и Чехия, които заеха първите две места в група II.

С оглед на факта, че отборът на България е на полуфинали и се играе за първото място в групата, селекционерът Мартин Стоев даде почивка на някои от титулярите си. От друга страна колегата му Оливие Одабрам пък заложи на основните си играчи.

Двубоят с равностойна игра, като борбата за всяка точка бе до равенството 15:15. В този момент тимът на Франция отбеляза шест поредни точки, след агресивен сервис и поведе с 21:16. Разликата бе непреодолима и „петлите“ спечелиха първия гейм.

Във втората част съперникът продължи да затрудняват максимално българското посрещане и започна със 7:1 в своя полза. Нашите момчета съумяха постепенно да се върнат в играта, стопиха пасива си и изравниха при 19:19. Равенството се запази до 21:21, след което „петлите“ отново наложиха волята си и поведоха с 2:0 гейма.

В третата част сервисът на Франция отново бе силното оръжие и съперникът започна ударно с 9:0 в своя полза. До края французите доминираха и спечелиха мача с чиста победа.

Най-резултатен за България бе Александър Николов с 9 точки. Апостол боянов приключи със 7 (1 блокада). За победата на Франция Нейтън Канова бе реализатор с 14 точки (1 ас, 3 блокади), с 12 се отчете Анатол Шабуасант (10 аса, 1 блокада).

Утре, 19 юли е почивен ден на Евроволей, а в събота (20 юли) са полуфиналите (1-4) и полуфиналите за разпределяне на местата от 5-о до 8-о.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати