Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Български триумф и в двойковия турнир при девойките, чужденците похвалиха Bulgaria cup и Националния ОББ тенис център

Спорт

Български триумф и в двойковия турнир при девойките, чужденците похвалиха Bulgaria cup и Националния ОББ тенис център

Български триумф и в двойковия турнир при девойките, чужденците похвалиха Bulgaria cup и Националния ОББ тенис център - Tribune.bg
Снимка:

„Това са най-красивите трофеи, които сме получавали", заявиха след награждаването шампионките Сара Илиев и Анастасия-Александра Николова

България записа още един голям успех в силния международен турнир по тенис за юноши и девойки до 14 години Bulgaria cup, който е от Първа категория на ТенисЕвропа. При девойките триумфираха поставените под №1 в основната схема Сара Илиев (Франция) и Анастасия-Александра Николова (България).

На финала те обърнаха Алиса Барановска (Украйна)/ Юлия Герман (Молдова) с 2-6 3-6 10-8. Призьорките получиха своите красиви отличия от популярните и обичани водещи на сутрешния блок на Дарик радио Михаил Дюзев и Иво Райчев, които са и големи приятели на тениса.

„Това са най-красивите трофеи, които сме получавали. Заради турнирите често тренираме в чужбина и редовно участваме в международни турнири извън нашата родина. Златните рози ще ни напомнят за България. Много се гордеем с този силен турнир, който е мотивация да тренираме и да се връщаме винаги в страната си", заявиха след награждаването шампионките Сара Илиев и Анастасия-Александра Николова. Сара се състезава за Франция, живее в Страсбург, но нейните родители са били професионални спортисти в баскетбола и футбола.

Двете финалистки Герман и Барановска също поздравиха Българската федерация по тенис и всички организатори и партньори за прекрасния турнир.

Алистър Уеър от Великобритания – родител на Феникс Уеър, похвали турнира за чудесната организация и благодари за топлото гостоприемство. „Това е един прекрасен национален тенис център, на който му подхожда да бъде домакин на турнир от такъв висок ранг. Синът ми е №1 при 13-годишните в Англия и през следващата година задължително ще се върнем в София. С този турнир федерацията по тенис направи голяма реклама на вашата държава", заяви Уеър.

От Българската федерация по тенис припомнят, че двойковият турнир при юношите бе спечелен от Адриано Дженев и Илиян Радулов. Радулов може да дублира своя успех, като утре той ще излезе на финала срещу №1 в международната ранглиста и в турнира Ярослав Демин от Русия.

В турнира участват двете ни национални формации до 14 г. по програмата „Новите шампиони". Отбор "А" - Адриано Дженев, Илиян Радулов, Йоана Радулова и Мария Рогачева с треньор Георги Чочев, и отбор "Б" - Виктор Марков, Георги Георгиев, Росица Денчева и Ангела Ганева с треньор Даниел Ангелов.

Финалите са в неделя от 9.30 часа. Bulgaria Cup се организира от Българската федерация по тенис и Националния ОББ тенис център в партньорство със Smile Events. Страната ни домакинства на престижния турнир от най-високо ниво благодарение на подкрепата на Corteva Agriscience™, Стантекс, БорЧвор, Магията на българската роза, Исторически парк АД, Виваком, Тракийски хотели и Kanlux.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети БФТенис, тенис

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети