Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. БФС ще удължи договора на Ясен Петров

Спорт

БФС ще удължи договора на Ясен Петров

БФС ще удължи договора на Ясен Петров - Tribune.bg
Снимка:

В централата са доволни от работата, свършена от специалиста до момента.

БФС ще активира клауза за удължаване договора на Ясен Петров.

Петров пое трикольорите през януари тази година.

Тогава вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов, който е и отговорник за националните тимове, обяви, че контрактът на специалиста е за 1+1 години.

Именно опцията за удължаване с още 1 година ще бъде активирана от централата. През ноември приключват квалификациите за световното първенство. През този месец България направи равен с Италия като гост и победи Литва с 1:0 у дома, за да съхрани надежди за второто място в групата и евентуално участие на бараж.

"Поставихме му за цел да обнови отбора", каза Костадинов на 14 януари. Очевидно е, че Петров се справя повече от добре с тази задача и най-логичното нещо е да получи кредит на доверие и за евроквалификациите, констатират от Бояна.

Ясен Петров замени Георги Дерменджиев, чийто договор изтече през декември 2020-а и от БФС не го продължиха.

Утре България приема Грузия в контрола. Двубоят е от 19:30 часа (пряко по БНТ 3). При това завъртане трикольорите почиват.

Италия приема Литва, а Швейцария гостува на Северна Ирландия. УЕФА определи северномакедонеца Игор Стойчевски за съдия на спаринга. Помощници ще са сънародниците му Даниел Василевски и Слаган Марковски.

Четвърти съдия ще е Ивайло Стоянов-Сватбата, пише "Тема Спорт", докато „Мач Телеграф“ съобщава, че вчера БФС стартира тежка кореспонденция.

От централната изпратиха запитвания до ФИФА и УЕФА заради Николай Михайлов. Както е известно, той получи червен картон в неделя без да влезе в игра.

Ясен Петров и помощниците му искат да знаят дали може да го ползват в контролата с Грузия утре или не.

По правилата на ФИФА той се води наказан, но срещата с грузинците е под егидата на Европейската футболна централа, а тя позволява санкциониране футболисти да вземат участие в проверките.

От БФС се надяват този казус да се разплете най-късно до днес, за да знае Ясен Петров дали ще може да разчита на Николай Михайлов за двубоя утре или не.

„За нас е по-добре ФИФА да надделее, защото Ники по-бързо ще изтърпи наказанието си и ще бъде на линия за следващите квалификации“, обявиха от родната футболна централа.

Иначе срещу Грузия Петров няма да ползва играчите на Лудогорец и ЦСКА, които бяха освободени да се приберат по клубовете си след победата над Литва.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети