Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. БФТ прекрати подготвителните лагери и отложи предстоящите Регионални и Държавни турнири

Спорт

БФТ прекрати подготвителните лагери и отложи предстоящите Регионални и Държавни турнири

Снимка:

Българска федерация по тенис пожелава бързо възстановяване на Григор Димитров и скорошно завръщане на корта

Треньорският съвет на Българската федерация по тенис взе решение да прекрати подготвителния лагер в Стара Загора. Причината за това решение е положителната проба за коронавирус на Григор Димитров и това, че много деца са имали пряк контакт с него в последната седмица. На участващите в лагера треньори са направени своевременни тестове за COVID-19.


Също така във връзка с увеличения брой на установени случаи на заразени с COVID - 19 през изминалата седмица в цялата страна, ръководството на БФТ взе решение, с оглед гарантиране и опазване здравето на всички участници в регионалните лагери, да отмени насрочените такива в Пловдив и София.


Наред с това УС на федерацията напомня на всички тенис клубове в страната, че следва да спазват стриктно разпоредбите на Правилата за тренировъчна и състезателна дейност в условията на COVID - 19 епидемия и указанията на Министерството на здравеопазването за физическа дистанция, дисциплина и стриктна дезинфекция.


Във връзка с последните събития бе взето решение да се отложат с две седмици заплануваните предстоящи регионални турнири. Държавните турнири и други състезания от календара на БФТ пък са отложени с три седмици.

Българска федерация по тенис пожелава бързо възстановяване на Григор Димитров и скорошно завръщане на корта.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още