Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. БРАВО! България изпрати капитана с дългоочаквана победа

Спорт

БРАВО! България изпрати капитана с дългоочаквана победа

БРАВО! България изпрати капитана с дългоочаквана победа - Tribune.bg
Снимка:

Официалният дебют на Георги Дерменджиев ни донесе първи успех в последната евроквалификация

Националният отбор по футбол записа първа победа в квалификациите за Евро 2020 след домакински успех с 1:0 над Чехия.

Защитникът Васил Божиков реализира единствения гол и със спечелените три точки представителният ни тим завърши на предпоследното 4-о място в класирането на група А.

Двубоят се игра без публика заради наказание на българския отбор, като на трибуните бяха допуснати около 300 деца, както и гостуващата чешка агитка, която наброяваше около 100 души, съобщи БНТ.

Мачът бе официален дебют за новия селекционер Георги Дерменджиев, както и последен в кариерата на капитана ни Ивелин Попов, който вчера обяви оттеглянето си от националния отбор.

Иначе чехите вече си бяха осигурили място на Евро 2020, докато „трикольорите“ нямаха шанс за класиране през тези квалификации, но пък ще имат такъв през плейофите на Лигата на нациите.

Въпреки това обаче нашите „лъвове“ постигнаха първата победа в този цикъл квалификации и то навръх 26-та годишнина от "Парк де Пренс", където взехме квоти за Мондиал `94 с паметен гол в последните секунди на Емил Костадинов.

Освен това, националите не позволиха да запишат антирекорд и спряха серията си от 12 мача без успех, за да донесат радост в трети пореден ден на България.

В петък младежите ни победиха лидера в групата си Полша с 3:0, в събота юношите се класираха за eлитния квaлификaциoнeн кръг нa Eврo 2020 след успех със същия резултат над Армения, а в неделя вечер и мъжкият отбор изпрати подобаващо своя капитан.

Така България завърши евроквалификациите с шест точки и на предпоследната позиция в група "А", пред Черна гора, а чехите останаха на 15 от убедителния лидер Англия.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети