Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Спорт
  3. Браво! Дебютантката Ивет Горанова гарантира четвърти медал за България от Токио 2020

Спорт

Браво! Дебютантката Ивет Горанова гарантира четвърти медал за България от Токио 2020

Браво! Дебютантката Ивет Горанова гарантира четвърти медал за България от Токио 2020 - Tribune.bg
Снимка:

21-годишната ни каратека се класира на полуфинал с 3 убедителни победи, вече задминахме по медали Лондон 2012 и Рио 2016

Дебютиралата на Олимпийски игри Ивет Горанова пренаписа историята като гарантира четвърти медал за България от Токио 2020! 21-годишната ни каратека записа три последователни победи на турнира в категория до 55 кг и се класира на полуфиналите, което ѝ осигурява минимум бронзово отличие.

Ивет, която е първа в историята ни представителка в този спорт на Олимпиада, започна с победа над бившата азиатска шампионка и двукратна бронзова медалистка Цуюн Уен от Китайско Тайпе с 5:2 точки.

Във втория си мач Горанова постигна впечатляваща победа с 5:1 над най-възрастната и най-титулуваната състезателка в света Серап Озчелик, а в третия надви иранката Сара Бахманяр отново с 5:2 точки.

Така тя завърши безапелационно на първо място в Група А от надпреварата, единствена с пълен актив от 6 точки, за да си осигури минимум бронзово отличие.

Досега България има сребърен медал на Антоанета Бонева (спортна стрелба), бронзов медал на Тайбе Юсеин (борба), гарантиран поне сребърен медал на Стойка Кръстева (бокс), която ще се бие за златото, както и четвърти сигурен медал от Ивет Горанова.

Това означава, че още отсега тази Олимпиада е най-успешната за България от 2008 г. насам, тъй като подобрява постиженията ни по медали от Лондон 2012 и Рио 2016, когато взехме по 3 отличия.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети